Facebook Twitter Email

La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua națională, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.

Sursa: Youtube

Cu o suprafață de 2.780.400 kmp și o populație a țării ce numără aproximativ 42,1 milioane de locuitori, potrivit datelorworldpopulationreview.com din 2015, Argentina este situată în Sud-Estul Americii de Sud și are ca vecini Bolivia, Paraguay, Brazilia, Uruguay și Oceanul Atlantic, Chile și Pasajul Drake (Mar de Hoces).

Argentina ocupă o bună parte a Americii de Sud și cuprinde o bogată diversitate geografică, de la piscurile acoperite de zăpadă și ghețarii din anzi, până la câmpiile Patagoniei fiind un tărâm de minunății și aventuri nesfârșite, potrivit turistik.ro. Ospitalitatea argentinienilor dovedește un spirit tenace și o dragoste de viață molipsitoare, această pasiune regăsindu-se în preocuparea pentru fotbal, mâncare și petreceri. Numele Argentinei vine din latinescul “argentum”, țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume.

Sursă: Youtube

Argentina reprezintă și o țară cu standarde excepționale în ceea ce privește mâncarea și băutura. În ultimii ani, vinurile argentiniene au pătruns pe piața internațională și au devenit celebre prin calitatea și valoarea lor. De asemenea, ceaiul Mate obținut din frunzele uscate ale arborelui Ilex paraguarensis. Denumirea de ”mate” provine de la cuvântul quechua ”matí” care este numele dovleacului (un fel de tărtăcuță), care este tradițional folosită pentru a bea infuzia.

Principalele orașe sunt Buenos Aires (capitala), Córdoba, Rosario, Mendoza, San Miguel de Tucumán, La Plata, Mar del Plata. Buenos Aires este cel mai mare oraș argentinian, localizat pe malul vestic al estuarului Rio de la Plata, pe coasta sud-estică a țării.

Metropola este încadrată în categoria ”oraș Alfa” — oraș global, important nod în sistemul economic mondial. Capitala s-a răspândit peste Pampasul de est, cu suburbii moderne și aglomerate, adesea fiind amintit alături de Paris sau Roma, datorită stilurilor arhitecturale și vieții de noapte animate. Industria a atras coloniști din Italia, Spania și numeroase alte țări, care au imigrat la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX.

Locuitorii orașului Buenos Aires sunt considerați ”porteńos” (oamenii portului). Buenos Aires reprezintă o destinație turistică de top și este cunoscut pentru stilul arhitectural european și bogata viață culturală. Orașul a fost fondat în 1536 de către Pedro de Mendoza, distrus de indieni și refondat în 1580 de Juan de Garay. Buenos Aires a crescut în importanță în 1776, când a fost numit capitală a Regatului Rio de la Plata. Condiția sa de port, l-a transformat în cheia dezvoltării țării, în detrimentul interiorului.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva