Facebook Twitter Email

Imagini pentru free moneyMai jos aveti programele deschise cu care puteti obtine finantari nerambursabile fara sa platiti nimic inainte, cu 100% dosare aprobate din cele depuse.  Se poate obtine inclusiv co-finantarea.

1.  POC – Cercetare dezvoltare

  • ·       POC A111 Clustere de inovare

Valoarea finanțării publice nerambursabile: 7.500.000 euro sau 5.000.000 euro în cazul în care proiectul conține activități de inovare pentru cluster.

Solicitant eligibil: entitatea unică ce administrează și exploatează clusterul de inovare (organizația clusterului).

Cheltuieli eligibile: achiziție teren, construcție/modernizare/extindere centre/laboratoare CD, achiziție active corporale și necorporale, promovare cluster, organizare programe formare.

  • ·       POC  A111 – Investiții pentru departamente de CD

Valoarea finanțării publice nerambursabile, pentru un proiect, este cuprinsă între 4.500.000 lei (1.000.000 euro) şi 90.000.000 lei (20.000.000 euro). Valoarea totală a proiectului (costuri eligibile şi neeligibile) nu poate depăşi 225.000.000 lei (50 milioane euro).

Activități eligibile:  Proiecte de construcţii pentru crearea de noi departamente de CD (centre/laboratoare de cercetare în cadrul întreprinderii),  Proiecte de modernizare, extindere, consolidare și schimbare de destinație a unui departament de CD existent,  Proiecte de achiziție de echipamente și instrumente pentru cercetare.

  • ·       POC A114 – Atragerea de personal cu competențe avansate din străinătate. Valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de maximum 9.000.000 lei (echivalentul în lei a 2 milioane de euro).

Activități eligibile: cercetare fundamentală, cercetare industrială, dezvoltare experimentală, studii fezabilitate pentru CD. Cheltuieli eligibile: cheltuieli salariale personal, achiziție active corporale și necorporale, servicii cercetare, consultanță.

Beneficiari eligibili: Organizaţii de cercetare (instituţii de drept public sau privat, care au în obiectul de activitate cercetarea-dezvoltarea, universitați sau instituții de cercetare), întreprinderi cu obiect de activitate cercetare-dezvoltare (indiferent de forma juridică şi de dimensiunea acesteia (micro, mică, mijlocie, mare).

  • ·       POC A121 – Intreprinderi nou-înființate inovatoare. Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect: max. 4.500.000 lei (echivalentul în lei a 1 milion euro) pentru regiunea București-Ilfov şi max. 6.750.000 lei (echivalentul în lei a 1,5 milioane euro) pentru celelalte regiuni ale României.

Cheltuieli eligibile: salariale personal, echipamente și instrumente,  active necorporale, servicii de cercetare, cheltuieli pentru activități de inovare, cheltuieli pentru inovarea de proces și organizațională, pentru introducerea în producţie a rezultatelor cercetării. Solicitanți eligibili: Întreprindere nou-înființată inovatoare” este o întreprindere mică*, cu o vechime de până la 5 ani de la înregistrare.

  • ·       POC A121 – Întreprinderi inovatoare de tip start-up și spin-off-uri. Asistenţa financiară nerambursabilă pe proiect este de maximum 840.000 lei şi nu poate depăşi echivalentul în lei a 200.000 Euro. Cheltuieli eligibile: Cheltuieli pentru activităţile de cercetare-dezvoltare (cercetare industrială/ dezvoltare experimentală) – personal, servicii, materii prime și materiale; cheltuieli pentru introducerea în producţie a rezultatelor cercetării şi realizarea produsului/procesului/tehnologiei/serviciului; cheltuieli pentru servicii de consultanţă în domeniul inovării; cheltuieli pentru înființarea şi înregistrarea SPIN-OFF-offurilor.

Solicitanți eligibili: strat-upuri ( întreprinderi care înregistrează o vechime de maximum 3 ani în anul depunerii proiectului), spin-offuri: întreprinderi care urmează să se înfiinţeze pe baza unui rezultat obţinut în organizaţii de cercetare de drept public (instituţie de CD sau de învăţământ superior).

2. Ajutoare de stat

  • ·       HG 807/2014 – Schema de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Investiții eligibile: să fie considerate investiții inițiale, respectiv investiții inițiale în favoarea unei noi activități economice, în cazul întreprinderilor mari care realizează investiţii în regiunea Bucureşti și să aibă o valoare totală, fără TVA, de minimum 44 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 10 milioane euro. Intenstitatea finanțării este de maxim 50% din total cheltuieli eligibile. Solicitanți eligibili: întreprinderi în activitate sau nou-înființate care respectă anumite criterii de eligibilitate (Rca > 0%, capitaluri proprii pozitive respectiv capital social de minimum 100.000 lei).

  • ·       Schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, instituită prin HG 332/2014

Solicitanți eligibili: Întreprinderi nou-înființate, întreprinderi în activitate, IMM-uri sau întreprinderi mari care respectă anumite criterii de eligibilitate (Rca > 1%, capitaluri proprii pozitive respectiv capital social de minimum 30.000 lei). Cheltuieli eligibile: Sunt considerate cheltuieli eligibile costurile salariale, înregistrate pe o perioadă de 2 ani consecutivi, ca urmare a creării de locuri de muncă. Intensitatea finanțării este de maxim 50% din total cheltuieli eligibile.

3. POS DRU – Dezvoltare resurse umane DMI 2.1 „Tranziția de la școală la viața activă”  . Valoarea totală eligibilă a proiectului va fi cuprinsă între: minim echivalentul în lei a 50.000 euro și maximum echivalentul în lei a 499.999 euro. Valoarea maximă a finanțării publice (UE+RO) acordate din totalul costurilor eligibile: peste 85%. Beneficiari eligbili – solicitanți și parteneri  din categoriile: instituții de învățământ superior din sistemul național de învățământ; angajatori publici sau privați care vor asigura efectuarea stagiilor de practică; asociații profesionale; organizații sindicale și organizații patronale; ONG-uri; etc. Valoarea minimă a grupului țintă este de 150 persoane.

4. PNDR – Agricultură

  • ·       Sub-măsura 4.1. Investiţii în exploataţii agricole. Investiții vizate: înființare/extindere/modernizare ferme zootehnice și vegetale, modernizare căi acces și racordări, investiții în procesarea produselor la nivel de fermă, instalații irigații. Rata maximă a sprijinului nu va depăși 2.000.000 Euro.  
  • ·       Sub-măsura 6.1. Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri. Rata maximă a sprijinului nu va depăși 50.000 Euro
Pentru detalii suplimentare va stau cu placere la dispozitie.
Adrian  MIHAILOVICI
Mobil: +40722.484.650
Mobil: +40758.839.883
Fax:   +40318.171.469
Skype:     a.mihailovici
Email: a.mihailovici@gmail.com
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva