Facebook Twitter Email

O expoziție a pictorului român Gabriel Grama, stabilit în Grecia de peste 14 ani, se va deschide marți la Centrul Cultural Melina din Atena.

Foto: (c) Radu BURAGA / Arhiva AGERPRES

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Atena, organizatorul evenimentului, în colaborare cu Organizația pentru Cultură, Sport și Tineret a Primăriei Atena, lucrările artistului român vor putea fi vizionate timp de două săptămâni.

Expoziția se înscrie în seria evenimentelor culturale inițiate de Ambasada României la Atena pentru a ilustra valorile culturale ale comunității românești din Grecia, prin promovarea artiștilor români din Grecia, care activează în diferite domenii artistice.

Criticul de artă Ira Papapostolou vede în pictura lui Grama ”o îmbinare de imagini și amintiri colorate tradițional, unde dansurile și obiceiurile de iarnă românești se îmbină cu mitologiile mediteraneene și balcanice”. “Formele sunt sculpturale, contrastele sunt puternice și liniarismul bizantin este prezent în toate lucrările sale. În opera sa, uneori omul este apăsat de civilizația creată chiar de el, alteori se eliberează de ea, dansând frenetic”, afirmă Papapostolou.

Originar din Piatra Neamț, Gabriel Grama este membru al Uniunii Artiștilor Plastici Eleni și lucrează în Grecia de peste 14 ani, fiind profesor de arte.

Prin lucrările sale promovează atât valorile școlii române de arte plastice, cât și o sinergie a culturii și tradițiilor române, elene, balcanice dar și universale, printr-o pictură modernă și originală care impresionează prin culoare, dinamism, mesaje și simbolism, menționează sursa citată.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva