Facebook Twitter Email

La 23 septembrie 2012, reprezentanții Guiness World Records au omologat cea mai mare salată din lume realizată în România, care a cântărit 19.050 kg, potrivit site-ului oficial.

Foto: (c) Radu TUȚĂ / Arhiva AGERPRES

Peste 1 000 de voluntari au pregătit, la complexul expozițional Exporom din Pantelimon, o salată uriașă. Aceștia au început, la ora 10.00, să spele, să curețe și să taie cele 20 000 kg de legume, într-o atmosferă muzicală, potrivit foodstory.ro. Acțiunea s-a încheiat la ora 17.00.

Foto: (c) Radu TUȚĂ / Arhiva AGERPRES

La pregătirea celei mai mari salate din lume au fost folosite șase tone de roșii, patru tone de salată verde, patru tone de castraveți, două tone de ardei, două tone de ceapă, două tone de morcovi, 400 kilograme de măsline, 800 litri de ulei de măsline și 400 kilograme de sare.

Vasul, în care a fost așezată toată salata, a avut o lungime de 17 m și 92 cm, o lățime de 2 m și 94 cm, o adâncime de 53 cm și cântărea 400 kg.

Foto: (c) Radu TUȚĂ / Arhiva AGERPRES

Voluntarii și vizitatorii au savurat o parte din uriașa salată, iar o parte a fost donată centrelor de plasament, cantinelor și mănăstirilor sau căminelor de bătrâni.

Până în acel moment, recordul mondial la categoria Cea mai mare salată din lume îl deținea, potrivit aceluiași site, localitatea Ierapetra, Grecia, care la 19 iunie 2010, a realizat o salată grecească de 13.417 kg. Aceasta a fost realizată într-un vas care măsura 25 m în lungime, 3.4 m în lățime și o înălțime de 26 cm.

Recomandarea de a consuma zilnic o salată de legume are la bază peste 20 de motive, printre care se află conținutul mare în fibre, vitamine și enzime, dar și numărul redus de calorii.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Horia Plugaru)

Etichete:
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva