Facebook Twitter Email

Crapul la proțap este unul din preparatele incluse în meniurile oferite turiștilor care ajung pentru câteva zile în Delta Dunării.

Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

Directorul unui complex turistic a declarat pentru AGERPRES că încearcă să-i convingă pe turiștii care preferă să mănânce doar pește prăjit că este la fel de bun și crapul preparat la proțap, motiv pentru care ne dezvăluie rețeta.

“Pentru rețeta de crap la proțap avem nevoie de un crap de trei sau patru kilograme, de preferință proaspăt, pe care-l curățăm de solzi, urechi, de osul amar de la cap și pe care apoi îl tăiem în două pentru a-l eviscera. Îl spălăm și-l tamponăm cu un șervet pentru a scoate surplusul de apă”, spune directorul.

Crapul astfel pregătit este împănat cu usturoi și slănină afumată tăiată în felii subțiri, dar, potrivit sursei, are anumite secrete. “Împănarea trebuie să se facă la o distanță de două degete și pe o parte și pe alta a peștelui tăiat.

Apoi se sărează și se pune piper. Se badijonează pe partea despicată cu bulion sau sos de tomate într-un strat de aproape un centimetru, după care se pune din nou sare și piper într-o cantitate chiar mai mare decât s-a pus în interior”, continuă prezentarea rețetei directorul complexului turistic.

Peștele se așează pe grătar, iar coacerea este gata atunci când crusta de bulion devine dură. “Se recomandă ca aperitiv sau ca fel de bază al unei mese, alături de apă sau vin sec alb din belșug”, conchide directorul complexului turistic.

AGERPRES/(AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Cristian Anghelache)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva