Facebook Twitter Email

La 4 aprilie, Republica Senegal sărbătorește Ziua națională – aniversarea proclamării independenței (1960).

Concert susținut de Doudou Ndiaye Rose (Senegal)
Foto: (c) Alex MICSIK / Arhiva AGERPRES

Având o suprafață de 196.722 kmp, Republica Senegal este situată în vestul Africii și se învecinează cu Mauritania (nord), Mali (est), Guineea și Guineea Bissau (sud), Gambia (înconjurată din trei părți de Senegal) și Oceanul Atlantic (vest). Republica Senegal, potrivit worldpopulationreview.com, are o populație de 14 548 171 (octombrie 2014).

Turismul a devenit, în timp, unul din factorii importanți de dezvoltare ai Senegalului, devenind a doua resursă a țării, după industria pescuitului.

Potrivit turistik.ro, Republica Senegal este principala destinație din Africa de Vest și un loc ideal pentru cei care vor să exploreze cultura africană. Este bogată în plaje întinse cu un nisip de culoare albă, estuare, mlaștini de mangrove, savană, zone semi-aride în nord și viață sălbatică. Numele țării se spune că provine de la cuvântul în limba Wolof, ce desemnează canoele folosite de pescari. Astăzi, întrecerile de canoe, reprezintă sportul național al țării, care se practică în diverse puncte de pe coastă.

Capitala Republicii Senegal este Dakar, cel mai mare oraș al țării, dar și un important centru comercial și cultural pentru întreaga regiune a Africii de Vest. Dakar este situat la capătul peninsulei Capului Verde, cel mai vestic punct al continentului african, zona metropolitană numărând, potrivit infotour.ro, aproximativ 2,5 milioane de locuitori.

Dintre obiectivele importante ale capitalei Dakar, amintim: Monumentul Renașterii Africane, Muzeul ”Theodore Monod” de Artă Africană, Muzeul de Etnografie ce include o colecție impresionantă de măști, Marea Moschee Dakar, Catedrala Dakar, Hann Park & Zoo și Piața Kermel situată în centrul orașului, celebră pentru diversitatea produselor de artizanat și a produselor agricole.

Alte puncte de interes sunt clădirile în stil colonial din centrul orașului, Insula Goree, fosta piață de sclavi, unde se regăsește o arhitectură colonială interesantă, dar și lacul Retba sau lacul Roz.

AGERPRES/ (Documentare — Suzana Cristache Drăgan; editor: Irina Andreea Cristea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva