Facebook Twitter Email

Diplomatul Luminița Odobescu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, a primit, joi, însemnele de Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare de la ambasadorul Franței la București, Francois Saint-Paul, în cadrul unei ceremonii la care au participat, printre alții, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, și membri ai corpului diplomatic.

Foto: (c) Ilie BUMBAC / AGERPRES FOTO

În discursul său, Francois Saint-Paul a afirmat că Luminița Odobescu este una dintre femeile diplomat cu care România se poate mândri, dar și unul dintre actorii-cheie, la nivel diplomatic, ai relației bilaterale româno-franceze.

“Dragă Luminița, cariera dumneavoastră profesională este caracterizată printr-o legătură discretă, dar foarte intensă cu Franța. S-a considerat că această legătură puternică și constantă a fost unul dintre atuurile majore ale relației diplomatice bilaterale dintre România și Franța pe parcursul ultimilor ani, dar și baza unei cooperări strânse între țările noastre în cadrul UE. Pentru a defini în câteva cuvinte rolul dumneavoastră, ați fost unul dintre actorii implicați în frumoasa noastră prietenie diplomatică pe care îmi doresc să o duceți mai departe”, a declarat Saint-Paul.

La rândul său, Luminița Odobescu s-a arătat onorată de distincția primită și a transmis colegilor săi din Ministerul Afacerilor Externe că aceasta este o recunoaștere a unui efort și unei munci de echipă.

Foto: (c) Ilie BUMBAC / AGERPRES FOTO

“Franța, cultura și limba franceză, legăturile noastre istorice și relația noastră prezentă, dar și munca alături de colegii noștri francezi au fost întotdeauna aproape de inima mea și foarte importante pentru mine și colegii mei. România și Franța au o bogată istorie comună și un viitor comun. E datoria noastră să punem în valoare toate atuurile relației noastre pentru a întări Parteneriatul strategic, la fel ca și cooperarea la nivelul Uniunii Europene și în plan internațional”, a afirmat Odobescu.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Andreea Rotaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva