Facebook Twitter Email

În 2015, pe 20 martie, este marcată Ziua internațională a astrologiei. Ziua e marcată de astrologi, dar și de iubitorii astrologiei de pretutindeni prin diverse manifestări. Astrologii și cei pasionați de astrologie se reunesc pentru a-și împărtăși cunoștințele. Dezvoltarea tehnologiei a permis, de asemenea, acestora să se întâlnească în spațiul cibernetic organizând conferințe digitale, la care pot participa persoane pasionate de domeniu din orice colț al lumii.

Foto: (c) kepler.edu

Conform statisticilor, astăzi astrologia se bucură de o mare popularitate. Indiferent de profesie sau de vârstă, tot mai multe persoane sunt pasionate de astrologie.

The Association for Astrological Networking (AFAN) a inițiat această zi în 1993, pentru a atrage atenția mass-media asupra aspectelor pozitive ale astrologiei și pentru a aduna fonduri pentru grupările care fac parte din AFAN. Membrii asociației au militat, cu mult timp înainte, pentru a marca această zi la începutul anului astrologic. Ziua internațională a astrologiei este celebrată în preajma echinocțiului de primăvară (19-22 martie) pentru a coincide cu începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec.

Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ și poziția și mișcarea planetelor. Țările care au dezvoltat astrologia au fost în special cele orientale (China, India), însă fiecare civilizație a dezvoltat un stil anume de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche știință cunoscută. Comunitățile științifice consideră astrologia o pseudoștiință sau o superstiție. În ciuda diferențelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziționările corpurilor cerești se pot folosi pentru interpretarea evenimentelor trecute și prezente, precum și la predicții privind viitorul.

AGERPRES/(Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu)

Etichete:
Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva