Facebook Twitter Email

Cea mai bună fabrică de cozonac din județul Vâlcea se află în comuna Slătioara, unde, potrivit primarului Sorin Romcescu, se prepară “cel mai tradițional și ecologic produs de patiserie românească”.

Foto: (c) George CĂLIN / Arhiva AGERPRES

“Nu vreau să mă laud gratuit, dar cei opt bucătari din comuna noastră gătesc cel mai bun produs de patiserie românesc. Este vorba de cozonacul de casă, fie cu stafide, fie cu nuci, fie cu rahat. Acest cozonac folosește cele mai bune și ecologice ingrediente și mă refer la ouăle din curtea omului, nu din comerț, laptele de vacă de țară, făina este din grâu netratat. Rețeta este una la care nici eu nu am acces, deși am vorbit cu investitorii. Este o rețetă de sute de ani, moștenită de la femeile satului. Procedura de coacere este tot una tradițională, prin cuptoare clasice. De aceea, acest cozonac de Slătioara este un produs pufos, moale la gust și care, chiar dacă stă afară mult timp, nu se întărește”, susține primarul Romcescu.

Fabrica respectivă se află la început și are în vedere mărirea producției, o dată cu promovarea produsului.

“Nu doar cozonacul de Slătioara este produsul nostru autentic. Numai cine a cunoscut dulcețurile din fructe de pădure și din alte fructe, siropurile și compoturile de aici are drept să comenteze. Toate acestea sunt preparate strict ecologic, după rețete tradiționale, nescrise pe hârtie”, a mai adăugat edilul din Slătioara.

AGERPRES/(AS — autor: Liviu Popescu, editor: Cristian Anghelache)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva