Facebook Twitter Email

România va participa la prima ediție a Festivalului de Film dedicat Francofoniei, care va avea loc în data de 13 martie, între orele 12,00 și 18:00, la Cinemateca din Tel Aviv.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES FOTO

Potrivit unui comunicat al ICR Tel Aviv, transmis marți AGERPRES, în cadrul festivalului vor fi proiectate, în trei serii, filme din România, Franța, Elveția, Canada, Belgia, Cipru, Vietnam, Republica Democrată Congo și Grecia.

De asemenea, în holul Cinematecii vor fi amplasate standuri de informare aparținând tuturor țărilor participante la eveniment.

Festivalul va fi deschis la ora 12,00 cu proiecția filmului românesc “Puntea” (2014, regia: Vlad Trandafir), urmat de scurt metrajul elvețian “Back to Mandima” (2011).

Începând cu 1998, în fiecare an, pe 20 martie, se sărbătorește la nivel mondial Ziua Internațională a Francofoniei. Ambasada Franței și Institutul Francez, în colaborare cu reprezentanțe diplomatice ale diverselor țări francofone organizează în Israel o serie de evenimente culturale sub titlul “Zilele Francofoniei”.

Alături de Franța (Institutul Francez din Israel și Ambasada Franței), în acest an, vor participa ambasadele Belgiei, Canadei, Ciprului, Greciei, Elveției, Vietnamului, Republicii Democrate Congo, Coastei de Fildeș, Republicii Congo, Camerunului și a României, mai informează ICR Tel Aviv.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva