Facebook Twitter Email

Cei care ajung aici au impresia ca au nimerit in Paradis. Situl Frumoasa din muntii Parang atrage mii de turisti anual

Un proiect de o frumusete rara le face, de data aceasta, cinste autoritatilor noastre!

Alba si alte trei judete s-au unit pentru a face cunoscuta o zona salbatica, unica in Romania, pe care am reusit s-o pastram in toata splendoarea si naturaletea ei. Se numeste Situl Frumoasa si se afla in muntii Parang, iar promovarea, facuta pe bani europeni, aduce anual in zona mii de turisti.

Nu intamplator aceasta zona situata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Parang, este numita Situl Fumoasa. Turistii care o viziteaza au impresia ca au nimerit in Paradis…

Biolog: “Pot intalni caprioare, vidra – pe care am vazut-o si noi, am surprins-o cu camerele, pasari foarte multe in zona…”

Cu o asemenea comoara, autoritatile din patru judete si-au unit fortele si au pus la cale un proiect de promovare. Astfel, Situl Frumoasa a devenit cunoscut in toata lumea. Mii de turisti il viziteaza anual si toti au parte, in primul rand, de-o lectie de viata: biodiversitatea trebuie protejata!

Andrei Sua, ranger Situl Frumoasa: “An de an, tot mai multi turisti frecventeaza zona pentru a se bucura de salbaticia si frumusetea naturii.”

Punctul forte al Sitului Frumoasa este soseaua Transalpina, care il strabate.

Andreea Cioban, biolog Situl Frumoasa: “Ne-am gandit ca pe viitor sa valorificam aceasta zona prin crearea unor trasee turistice tematice care le va arata turistilor pe unde sa mearga si ce pot sa vada in acele zone.”

Constantin Jinar, primar Sugag: “Chiar din Germania, din Elvetia, din Franta, din Ungaria vin foarte des in zona. Le place zona, e o zona atractiva, nu degeaba a trait Sadoveanu si Ionel Pop pe aici”

Autoritatile vor amenaja un centru turistic in Poarta Raiului, nu departe de drumul regelui, Transalpina. Temerarii vor putea descoperi obiectivele la pas sau cu bicicleta.

Sursa: protv

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva