Facebook Twitter Email

 Trimis de Cosmin la Joi, 02/12/2015 – 22:55

 Trupa Taxi susține, în premieră, un miniturneu în Elveția, de Ziua femeii, intitulat “România, o altă imagine” după următorul program:

 

Sâmbătă, 7 martie 2015, de la ora 19:00
Bâtiment des Forces Motrices
Place des Volontaires 2
1204 Geneva

Program
Defilare de modă
Intermezzo: Mezzosoprana Ioana Gheighiș, studentă la Conservatoriul din Geneva
Concert Taxi

Parking Seujet
Parking Finances

Ușile se deschid la ora 18:30
 


Duminică, 8 martie 2015, de la ora 17:00
Kantonsschule Alpenquai
Alpenquai 46–50
6005 Lucerna

Program
Defilare de modă
Intermezzo: Andrea Pântece, actriță
Concert Taxi

Parking Eiszentrum
Parking Segelclub Tribschenhorn

Ușile se deschid la ora 16:30

Trupa Taxi a fost înființată în 1999, în București. Primul cântec de succes al trupei succes a fost “Criogenia salvează România”, care a adus fani chiar și printre membrii clasei politice române. Taxi a reprezentat în 2000 România la Eurovision cu cântecul Luna și a obținut locul 17. Deși a fost cea mai bună clasare a României de până atunci, membrii trupei nu au fost mulțumiți și au compus un cântec ironic la adresa acestui concurs, pe care l-au numit E.B.U. – European Broadcasting Union.

Au urmat hiturile “Doi zero zero zero”, “Jumătatea mea”, “Comunitaru’” (melodie care făcea referire la câinii vagabonzi adunați în perioada respectivă de pe străzile Bucureștiului și ulterior eutanasiați), “Americanofonia” (cântec despre abundența expresiilor americane intrare în limba română), “Aici sunt banii Dumneavoastră”, “Noi cu cine votăm”, “Domnule Fost” sau “Situația din Țară”.

Unul dintre cele de mai succes albume, “Cele două cuvinte”, este construit în jurul unui single, cu același nume, cu un videoclip inedit, în care 26 de bărbați celebri din România se luptă cu greutatea rostirii a două cuvinte. Cele două cuvinte au avut un asemenea succes, încât melodia a fost tradusă în mai multe limbi, înregistrată și cântată de artiști din Moldova, Polonia și chiar Suedia. Pornind de la această melodie s-a născut și proiectul Those three words (thosethreewords-project.com), prin care oricine își poate înregistra propria versiune a cântecului și îl poate trimite apoi persoanei iubite

Piesele din concertele din Geneva și Lucerna fac parte dintr-un album aniversar intitulat “Taxi-15 ani”. La finalul fiecărui concert va avea loc o sesiune de autografe și fotografii.
Biletele pot fi cumpărate online (Geneva Lucerna) sau printr-un email la organizatori.

Informații suplimentare se pot solicita telefonic la numărul 076 688 04 04 sau prin email.

2% din banii obținuți prin vânzarea biletelor vor fi donați unei scop umanitar din România, în colaborare cu Asociația Trélex-Roumanie.

Organizatoare: Iulia Popescu, Ileana Regly și Elena Drăghicescu. Event FB Geneva Event FB Lucerna

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva