Facebook Twitter Email

 

Embed:

Intr-o lume tot mai cruda, in care bunicii sunt abandonati de familie, singura speranta a acestor neajutorati, ajunsi la varste inaintate, sta in oamenii cu suflet urias.

 Este si cazul unui preot din Buzau care reuseste sa aiba grija de 200 de batrani, dar si de 20 de copii. A scris proiecte si a adunat bani din donatii pentru a ridica patru camine sociale, iar ce a facut pana acum este cu adevarat uimitor.

Urcat pe un ATV, la peste 70 de ani nea Titi isi retraieste tineretea. Abandonat de familie, simpaticul bunic este gazduit intr-unul dintre caminele ridicate de preotul Daniel Necula in Berca, judetul Buzau.

 Preotul Necula se trezeste in fiecare dimineata pentru a-i vedea multumiti pe acesti oameni, majoritatea bolnavi. Le alina suferintele si are grija sa nu le lipseasca nimic.

“Incercam sa facem totul cu profesionalism, sa le acordam batranilor acea alinare sufleteasca de care au nevoie, sa se simt acrotiti, ajutati, iubiti si sa nu se simta niciodata neglijati“, spune preotul.

Tot la Berca preotul ingrijeste si 40 de batrani bolnavi de Alzheimer. A facut si pentru ei un adapost. Preotul alearga cat e ziua de lunga. Este ajutat chiar de tinerii pe care i-a crescut in centrele lui. Dupa ce au implinit 18 ani i-a angajat ca sa vada de cei neputinciosi.

In caminul din localitatea Satuc, 20 de copii depind de acelasi preot. Unii au fost lepadati de parinti, altii provin din familii prea sarace ca sa-i ingrijeasca.

Gabriela are 16 ani. Parintii ei s-au despartit si niciunul dintre ei nu a vrut sa mai stie de ea. Ca sa nu ajunga pe drumuri, parintele Necula a ajutat-o. De atunci, viata ei s-a schimbat.

“Traiesc ca intr-o casa normala, doar ca sunt inconjurata de mai multi copii, avem tot ce ne trebuie, avem mancare din plin, viata e frumoasa aici”, spune adolescenta.

Proiectele preotului Necula nu se opresc aici. Vrea sa construiasca patru garsoniere in care sa fie gazduiti acesti copiii dupa majorat.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva