Facebook Twitter Email

Lotul Romaniei a castigat medalia de aur, in urma cu putin timp la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, derulata in Polonia. Elevii au venit acasa, in total, cu 7 medalii olimpice!

Ana-Maria Constantin, Mihai Racoreanu, Andrei Cuceu, Bogdan Marchis, Roberta Raileanu

Romanii au obtinut Locul 1 la cea mai importanta proba  de la aceasta Olimpiada – proba pe echipe la care Romania a obtinut punctajul cel mai bun din lume, invingand echipa Iranului (locul II) si echipa Indiei (locul III).

Echipa e compusa din urmatorii elevi (foto):

Ana –Maria Constantin – clasa a XII-a, Liceul International de Informatica Bucuresti -indrumator prof. Rodica Ionescu, Mihai Racoreanu – clasa a XII –a  Colegiul Naţional„Vasile Alecsandri” Galati – autodidact, Andrei Cuceu – clasa a X-a Colegiul National „Vasile Lucaciu” Baia-Mare – indrumator prof. Lucian Stoian, Bogdan Marchis – clasa a XII-a Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” Baia-Mare – indrumator prof. Lucian Stoian, Roberta Raileanu – clasa a XII-a Liceul Internaţional de Informatica Bucuresti, indrumator prof. Rodica Ionescu.

De asemenea, olimpicii internationali au obtinut si doua medalii de bronz la probele individuale – Mihai Racoreanu si Andrei Cuceu.

„Multumim lui Dumnezeu pentru aceasta performanta prin care drapelul tarii noastre a fost medaliat cu 7 medalii (5 de aur şi 2 de bronz)”, a spus insotitorul echipei la Olimpiada, profesorul Petru Craciun.

Pregatirea lotului Romaniei s-a desfasurat la Calimanesti (Valcea), la Centrul de Pregatire pentru Performanta, organizat de catre profesor dr. Mihail Sandu si la care au participat profesori cu experienaa din ţara: prof.Sorin Trocaru (inspector general în M.E.C.T.S.), prof. Lucian Stoian (Baia Mare), prof.Marin Dacian Bica (Oradea), prof.Cornel Oarga(Campulung Muscel), prof. Octaviana Georgescu (Craiova), prof.Neculaie Stanica (Ramnicu Valcea), prof.Ioan Adam (Barlad) si prof.dr. Petru Craciun (Falticeni-Suceava). La aceasta performanta au contribuit si orele de observatii astronomice realizate cu telescoape si lunete de la Colegiul Agricol Falticeni, Palatul Copiilor Suceava si Societatea Stiintifica Cygnus.

Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, la care au participat 30 de echipe din 27 de tari s-a derulat in Polonia, in perioada 25  august-3 septembrie 2011.

Sursa : http://www.lumebuna.ro

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva