Facebook Twitter Email

Tenismanul român Marius Copil, învins joi de Stanislas Wawrinka, la Melbourne, și-a lăsat, totuși, amprenta asupra turneului Australian Open, prin cel mai rapid serviciu din competiție, cu 242 km/h.

Foto: (c) Xu Yanyan / XINHUA ARHIVA

Wawrinka, deținătorul titlului și numărul patru mondial, s-a calificat în turul al treilea după un meci strâns, câștigat cu 7-6 (7/4), 7/6 (7/4), 6-3 în fața arădeanului de 24 de ani aflat pe locul 194 în lume.

Copil a reușit 17 ași în fața lui Wawrinka, iar elvețianul a apreciat jocul prestat de român, care venise din calificări și se afla la primul său turneu de Mare Șlem din carieră.

”A fost un meci dificil. Mă bucur că m-am calificat și mai ales în trei seturi. Condițiile nu au fost ușoare azi, a fost foarte cald și s-a jucat rapid. Iar el (Copil, n. red.) a jucat grozav. A servit foarte bine și a pus multă presiune pe mine. Nu a fost cel mai bun tenis al meu, dar mă bucur de felul cum am luptat azi și pentru rezultat”, a declarat Wawrinka după meci.

Site-ul oficial al turneului notează că echilibrul meciului a fost dat și de faptul că jucătorii au constituții fizice și stiluri asemănătoare, iar după ce și-au intrat în ritm au oferit un tenis impresionant.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Teodor Ciobanu

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva