Facebook Twitter Email

 

Ziua internaţională a îmbrăţişării. Tipuri de îmbrăţişări de care avem nevoie
Ziua internaţională a îmbrăţişării. Tipuri de îmbrăţişări de care avem nevoie / FOTO: bashny.net
 

Ziua internaţională a îmbrăţişărilor. Dacă vă ia cineva în braţe pe 21 ianuarie nu vă speriaţi. Are un motiv întemeiat să facă acest lucru. Asta pentru că în lumea întreagă, este marcată o sărbătoare cel puţin neobişnuită – Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor.

Potrivit tradiţiei, în această zi, oricine poate îmbrăţişa chiar şi persoane necunoscute. Sărbătoarea a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea.

Nimeni nu ştie, însă, cui i-a venit ideea şi de ce este marcată anume pe 21 ianuarie. Se consideră, totuşi, că autorii ideii au fost studenţii, scrie publika.md.

Psihologii explică existenţa unei astfel de sărbători prin faptul că oamenii au nevoie de afecţiune, siguranţă, dragoste şi confort sufletesc.

Tipuri de imbratisari de care avem nevoie

1. Imbratisarea de “la revedere” ( aceasta este comuna pentru relatia de prietenie dar si de cuplu): cand ne intalnim cu persoana draga o imbratisam pentru a-i arata ca ne e draga, ne-a lipsit dar si pentru a-i spune cat de mult inseamna pentru noi. In cazul unei relatii de cuplu, imbratisarea este completata de un sarut, iar partenerii se simt contopiti unul cu celalalt.

2. Imbratisarea nocturna – este caracteristica relatiei de cuplu dar si celei intre copil si parinte. In linistea noptii ce e mai placut decat sa simti ca partenerul te imbratiseaza, simti caldura corpului lui, te simti iubita si in acelasi timp ocrotita.

3. Imbratisarea de dimineata – ceasul desteptator ne deranjeaza cand ne aduce aminte de o noua zi de munca dar parca prindem energie cand partenerul ne trezeste cu o imbratisare, ne simtim iubite, ocrotite si parca nimic nu mai conteaza si nu ne poate strica buna dispozitie.

Sursa:  REALITATEA.NET:

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva