Facebook Twitter Email

Cunoscutul cronicar de sport Ilie Dobre, de la Radio România Actualități, a primit premiul de “Omul Anului” în media pe 2014 din partea World Record Academy, a anunțat prestigioasa organizație cu sediul la Miami (SUA), care “verifică și certifică recordurile mondiale”.

Foto: (c) RAZVAN CHIRITA / AGERPRES ARHIVA

World Record Academy precizează că în acest moment în statisticile sale ziaristul român figurează cu cinci recorduri ale lumii în domeniu.

În materialul publicat în deschiderea site-ului, se arată că “Ilie Dobre a fost recunoscut de World Record Academy în consecința eforturilor sale în folosirea presei pentru promovarea sportului, ideile morale, fair-play-ului, toleranța și valorile sociale ale sportului”, adăugând că printre cele cinci recorduri deținute de ziaristul român se află cel pentru “Cele mai multe cărți publicate de un comentator sportiv de radio”, “Cea mai lungă difuzare a unui gol pe o singură respirație” și “Difuzarea cea mai lungă a unui gol”.

În text se arată, totodată, că Ilie Dobre deține și alte performanțe profesionale impresionante, efectuând timp de 30 de ani transmisii în direct de la circa 1.300 de meciuri din campionatul național, meciuri din competițiile europene, precum și de la turneele finale ale Campionatelor Mondiale și Europene. De asemenea, se arată în materialul consacrat cronicarului de la RRA, “Ilie Dobre a publicat peste 40 de cărți, donând mii de volume în școli și librării, precum și, direct, suporterilor fotbalului”.

În încheiere este citat prof. univ. dr. Doru Popovici, de la Universitatea București, care a scris despre cronicarul român: “Ilie Dobre mi-a atras atenția prin indiscutabilul talent literar, prin obiectivitatea sa, dar mai ales prin entuziasmul adolescentin, dezinteresat de orice beneficiu material”.

AGERPRES (autor: Lucian Oprea, editor: Mihai Țenea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva