Facebook Twitter Email

 

A plecat din Barlad la 20 de ani pentru a studia in Franta si s-a stabilit ulterior in Marea Britanie, acolo unde a deschis o bacanie care aduce romanilor din Londra gustul copilariei prin produsele pe care le comercializeaza. Boutique-ul culinar al romancei i-a fascinat si pe englezi, care l-au recomandat drept unul dintre cele mai bune magazine din oras.

wqeqe

Ileana Florea, 38 de ani, a studiat in Franta la Paris Business Management si Afaceri Internationale. Nu a avut un plan prestabilit de a ajunge in Marea Britanie, a fost mai degraba “o circumstanta a vietii”. Aici a lucrat pentru inceput in cadrul unei firme financiare americane ca research analyst in centrul financiar londonez Canary Warf, dupa experienta acumulata in cadrul Camerei de Comert din Paris.

p_177746_760x420-00-65

Si-a dorit insa dintotdeauna sa deschida o bacanie, cu produse artizanale, diferite de cele din supermarket. “Un magazin cu o atmosfera rustica, in care ne intoarcem in timp si care activeaza in noi gusturi pierdute din copilarie. Nimic nu se compara cu gusturile de odinoara, traim intr-o lume robotizata in care oamenii nu mai au timp sa aprecieze mancarea de buna calitate. As putea spune ca am deschis acest magazin din fascinatia mea pentru mancare. Dar si din dorinta mea de a promova mancarea si cultura romaneasca englezilor si altor nationalitati”, povesteste pentru wall-street.ro Ileana Florea.

Magazinul situat in nordul Londrei (Hendon Central) a fost renovat timp de patru luni, fiind refacut in totalitate – de la pardoseala, electricitate pana la cabinete din lemn facute la comanda, lucrate si amenajate de un tamplar roman. Investitia de aproape 200.000 de euro a meritat insa, spune proprietara, astfel incat toti cei care intra astazi in magazin se simt ca intr-un “muzeu culinar”. Aici poti gasi de la lactate la produse de carmangerie, panificatie, prajituri, fructe, legume, muraturi, mancare gatita calda. Magazinul furnizeaza si servicii de catering, avand si o bucatarie adiacenta.

wqwq

“Gatim mancare traditional romaneasca, cum ar fi salata de beouf, sarmale, snitele de pui, chiftelute moldovenesti, drob de miel, supe, prajituri, placinte. Pentru evenimente avem un meniu traditional romanesc si unul mediteranean”, explica Ileana Florea.

“Ileana” – Artisan Food & Butcher atrage astazi clienti atat din partea comunitatii romanesti din Londra, cat si straini. “Facem catering pentru evenimente politice si sociale pentru companiile romanesti din Londra, dar si pentru evenimente culturale precum Festivalul de Film Romanesc de la Londra. De asemenea, avem contracte de catering pentru alte afaceri romanesti. Zacusca, branzeturile (casul si telemeau, cascavalul) si pastrama de casa traditionala sunt produse universale in magazinul nostru. Le mananca si romanul si englezul si toate celelalte nationalitati (italieni, spanioli, francezi, polonezi)”, spune antreprenoarea, care recunoaste insa ca cea mai mare provocare este sa atragi un “englez pur sange” intr-un magazin romanesc.

Sursa: diaspora

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva