Facebook Twitter Email

Peste 12.000 de reprezentatii in Londra cu sala plina de 27 ani. 11.000 de reprezentatii la New York  si vizionat de peste 150 milioane de persoane.

Costumele inspirate din arta populara romaneasca.

 

Fascinanta Maria Prodan Bjornson

Placido Domingo & Maria Prodan Bjornson, probe de costum pentru “Les Contes d’Hoffmann”

Nu-s deloc adepta formulei “aproape necunoscuta in Romania” dar cred ca in cazul de fata se aplica. Cand ma gandesc ca eu insami am vazut  la Londra cel putin doua productii la care a creat set designul si costumele (“The Phantom of the Opera”, “Don Giovanni” la ROH). Nu ma dau in vant dupa musicaluri, am ajuns la “The Phantom of the Opera” mai mult impinsa de la spate: fascinant mi s-a parut spectacolul. Costumele, efectele care au facut istorie in gen, cum ar fi faimosul candelabru care deschide productia. Toate acestea au fost imaginate de Maria Prodan Bjornson, scenografa de origine romana care a avut o cariera fascinanta si o poveste de viata ravasitoare. Toate detaliile vietii ei sunt spectaculoase, iesite de comun. Viata curmata la doar 53 de ani.

Am descoperit-o recent urmarind la emisiunea “In Premiera” un material care este disponibil online in arhiva lor si pe care va recomand sa-l vedeti. Stiu sigur ca veti avea impulsul imediat de a afla mai multe. Pe website-ul oficial, administrat acum de cativa colaboratori apropiati, o sa gasiti foarte multe detalii despre munca ei in balet, opera, musical si teatru. Nu ratati nici povestea vietii ei si a familiilor din Romania si Norvegia (cu ministrii, directori de teatre si …un castigator al Premiului Nobel pentru Literatura.)

Felicitari jurnalistilor de la “In Premiera”.

Sursa: Opera online

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva