Facebook Twitter Email

Ziua Minorităților Naționale este sărbătorită, în fiecare an, la 18 decembrie.

Foto: (c) ANGELO BREZOIANU/ AGERPRES ARHIVA

La 18 decembrie 1992, Adunarea generală a ONU a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase. Documentul internațional oferă o garanție a drepturilor minorităților în general, astfel încât mai multe state i-au recunoscut importanța prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minorităților naționale.

România s-a raliat acestui context internațional prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca fiind Ziua minorităților naționale din România. Aceasta este sărbătorită de toate minoritățile etnice din țara noastră: maghiari, germani, ucraineni, ruși, lipoveni, evrei, turci, tătari, romi, armeni, bulgari, sârbi, croați, cehi, slovaci, polonezi, greci, albanezi, italieni.

În fiecare an, cu prilejul acestei zile, Departamentul pentru Relații Interetnice organizează o serie de manifestări culturale, care prezintă tradițiile specifice fiecărei minorități: cântece și dansuri tradiționale, expoziție de costume și obiecte de artizanat și bucătărie tradițională.

AGERPRES/(Documentare, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva