Facebook Twitter Email

EximBank a acordat companiei Romelectro SA, contractor general pentru proiecte energetice, un plafon de finanțare multiprodus în valoare de 54 de milioane de lei, destinat derulării unui contract pe care societatea l-a încheiat cu Transelectrica, au anunțat, miercuri, reprezentanți ai băncii.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES ARHIVĂ

*Coridorul de gaze care va interconecta rețele de gaze naturale din România, Bulgaria și Grecia va avea o capacitate de 3-5 miliarde metri cubi pe an, potrivit unor documente publicate de Ministerul Energiei din Grecia citate de portalul bulgar novinite.

*Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/ nu a renunțat la măsura limitării comisionului brokerilor pentru asigurările de răspundere civilă auto /RCA/ și va aplica această măsură dacă în trei luni de zile nu scad costurile de intermediere, a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

*Anul 2014 va fi al doilea an în care România va intra pe excedent în comerțul cu produse agroalimentare, iar fondurile europene atrase în agricultură și dezvoltare rurală vor depăși 2,7 miliarde de euro, afirmă vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un interviu acordat AGERPRES.

*Rubla este subevaluată și se va aprecia în viitor, a afirmat miercuri premierul Dmitry Medvedev la televiziunea rusă, avertizând că sancțiunile afectează atât economia Rusiei cât și economiile statelor occidentale, transmit Xinhua, Dow Jones Newswires și Reuters.

*Hidrologii au prelungit, miercuri, avertizarea Cod roșu de inundații pentru râul Jiu, județul Dolj, până la ora 24,00 și au instituit același tip de avertizare pentru râul Teleorman, până la ora 18,00.

*Este o surpriză pentru industria turismului că s-a obținut acordul FMI și al Guvernului pentru reducerea TVA la 9% în serviciile turistice all inclusive și sperăm ca și o lege a tichetelor de vacanță să fie aprobată până la sfârșitul anului, a declarat, miercuri, Lucia Morariu, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

*Operatorii aerieni vor înregistra câștiguri record în acest an și un avans de încă 25% anul viitor, datorită creșterii economiei mondiale și a ieftinirii combustibilului, a anunțat miercuri Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Bloomberg.

*Noul ministru ucrainean al Economiei, Aivaras Abromavicius, a declarat miercuri că Guvernul de la Kiev ar dori ca Fondul Monetar Internațional să-și extindă programul de asistență în valoare de 17 miliarde de dolari acordat Ucrainei din cauza înrăutățirii situației economice, transmite Reuters.

*Decizia Guvernului de reducere a TVA de la 24% la 9% pentru pachetele turistice va ajuta la scăderea cu până la 10% a tarifelor la hotelurile din România și la creșterea numărului de turiști, a apreciat miercuri prim-vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

*Blue Air a renunțat să participe la privatizarea operatorului aerian Cyprus Airways după o analiză a datelor companiei, luând în calcul și faptul că Ryan Air și Aegean Airlines, competitorii săi, erau mult mai puternici financiar și ca potențial, a declarat, miercuri, directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru.

*Grupul auto german BMW, care regrupează mărcile BMW, Mini și Rolls-Royce, se pregătește să treacă în acest an pragul de pragul de două milioane de vehicule vândute într-un an după ce în luna noiembrie grupul a înregistrat un nou record de vânzări, transmite Reuters.

*Blue Air va încheia anul 2014 cu profit și cu o cifră de afaceri estimată la 150 de milioane de euro, a anunțat, miercuri, directorul general al Blue Air, Gheorghe Răcaru, într-o conferință de presă.

*Constructorul italian de automobile sportive Ferrari SpA analizează posibilitatea mutării sediului fiscal în altă țară pentru a face economii la plata taxelor pentru companii, în condițiile în care producătorul de automobile sportive se pregătește pentru separarea de grupul mamă Fiat Chrysler Automobiles NV, au declarat pentru Bloomberg mai multe surse din interiorul companiei.

AGERPRES

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva