Facebook Twitter Email

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Săptămâna aceasta vă propunem ”Pilaf de dovlecei” și ”Fasole”, rețete care au fost publicate în seria ”Buna Menajeră — Carte de bucate, practică” (1907) scrisă de doamna Ecaterina Colonel Steriad.

Pilaf de dovlecei

Ia dovlecei fragezi, curăță-i și opărăște-i cu apă clocotită; apoi lasă-i să se recească, taie-i bucățele și amestecă-i în orez bine pregătit cu cepșoară prăjită, două linguri de bulion de pătlăgele, untdelemn bun și sarea necesară. La o măsură de orez pune una și jumătate de apă, lasă să fearbă și e gata.


Foto: (c) CRISTIAN NISTOR / AGERPRES ARHIVA

Fasole

Pregătește salată de boabe de fasole grasă, feartă. Ia apoi cartofi, sfecle, morcovi, țelină, praz și păstârnac; fierbe și taie toate acestea în bucățele mici, pune-le în sos de oțet cu untdelemn, piper și sarea necesară; amestecă toate împreună și pune-le ca garnitură împrejurul fasolii, în care vei pune o ceapă tăiată foarte mărunt și deasupra foi de pătrunjel.

AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Horia Plugaru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva