Facebook Twitter Email

Visul tuturor elevilor a devenit realitate: s-a inventat app-ul prin care poți aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil. Aplicația se numește UKADEMICS și a câștigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European în 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de Worth Capital. Proiectul a fost declarat câștigător dintr-o listă impresionantă de peste 425 de proiecte din 27 de țări, informează un mail remis AGERPRES de UKADEMICS.

Foto: (c) ukademics/ facebook.com

UKADEMICS este proiectul unei echipe internaționale de tineri antreprenori formată din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (România), Vako Imnaishvili (Georgia) și Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experiență în domeniul educației internaționale, fiind experți în procesul de admitere la universități din Marea Britanie.

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educație. Este o platforma online prin care elevii interesați de studii în străinătate își pot alege programul potrivit, pot trimite aplicația la universitate și chiar iniția formalitățile de obținere a finanțării, fără să fie nevoie să părăsească website-ul sau aplicația mobilă.

UKADEMICS aduce un suflu de aer proaspăt într-un domeniu ce părea până acum neatins de revoluția web, care a schimbat fundamental celelalte domenii. Soluția este necesară mai ales în contextul în care tot mai mulți tineri aleg să studieze în străinătate. De exemplu, doar în Romania peste 6.000 de tineri au plecat la studii în Marea Britanie în 2012-2013 — o creștere de 9% față de anul precedent, reprezentând cea mai mare creștere procentuală din Europa.

“UKADEMICS este singura soluție web la ora actuală care permite calcularea șanselor de admitere la universități în străinătate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia în considerare factori precum numărul studenților acceptați raportat la numărul aplicațiilor trimise și mediile de admitere din anii precedenți. Mai mult, UKADEMICS aduce transparență totală în procesul decizional — punând atenția acolo unde trebuie să fie — adică pe opinia studenților care studiază deja la universitatea respectivă. Așadar, ca aplicant mă pot orienta după cât de mulțumiți sunt studenții care sunt deja acolo. Mai mult, pot lua în calcul statistici importante precum șansele de angajare după absolvire sau nivelul salarial obținut la șase luni după finalizarea studiilor”, notează Paula Pascu, reprezentanta din partea României

Potrivit lui Andre Rosendo (Portugalia), “UKADEMICS este soluția pentru una dintre cele mai mari probleme la ora actuală la nivel de educație internațională. Tot mai mulți elevi decid să studieze în străinătate însă, la aceasta oră, nu există o soluție online prin care procesul de căutare a programului potrivit și de aplicare să fie realizat într-un mod centralizat și ușor de înțeles. Spre exemplu, UKADEMICS îți va permite să aplici simultan la universități din Marea Britanie și Olanda, Statele Unite și China. Platforma e ușor de folosit — poți realiza tot procesul singur, fără a avea nevoie de îndrumare din exterior.”

“Dorim să aducem toate universitățile din lume într-o singură platforma web” — a precizat și Vako Imnaishvili (Georgia) referitor la UKADEMICS, care cuprinde în prezent 380 de universități britanice. “Foarte curând vom extinde platforma pentru a include instituții din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia, Brazilia”, a adăugat el.

Premiul câștigat de echipa UKADEMICS constă într-o investiție de 150.000 de lire și un program de coaching desfășurat pe parcursul a doi ani, oferit de experții în tehnologie și marketing de la Worth Capital. Pentru a marca succesul obținut la Londra, UKADEMICS oferă celor care doresc să se înscrie două aplicații gratuite la orice universitate din Marea Britanie până la data de 31 decembrie 2014.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Ana Bîgu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva