Facebook Twitter Email

Scrima românească a continuat seria succeselor din această toamnă, după medaliile obținute de spadasine la Legnano și Xuzhou, câștigând medalia de aur cu echipa masculină de sabie în concursul de Cupă Mondială de la Budapesta, învingând în finală Italia cu 45-44. La Budapesta, echipa României (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și George Iancu) a făcut un concurs perfect și a izbutit să se claseze pe primul loc, după ce a învins în ordine Iranul (45-39), Coreea de Sud, în sferturi (45-41), Germania în semifinale (45-37) și Italia în finală (45-44). Podiumul a fost completat de actuala campioană mondială, Germania, care a trecut în finala mică de Rusia, scor 45-43.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FLUX

* Echipa masculină de handbal HC Odorhei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, duminică, după ce a dispus de formația engleză Cambridge HC cu scorul de 43-21 (21-10), pe teren propriu, în manșa secundă a turului al treilea al competiției. Sâmbătă, în prima manșă, jucată tot la Odorheiu Secuiesc, formația antrenată de Vlad Caba s-a impus cu 35-14.

* Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești a găzduit duminică seară meciul dintre Petrolul și ASA TG. Mureș, din cadrul etapei a 15-a a Ligii I la fotbal, victoria revenind gazdelor cu scorul de 2-0 (2-0). Golurile echipei ploieștene, care a folosit, din cei 14 jucători introduși în teren, cu toate schimbările permise, un singur fotbalist român, pe Filip, au fost marcate de Albin (min. 16) și Geraldo (21). Tot duminică, FC Botoșani a câștigat în deplasare, cu 2-1 în fața formației Pandurii Tg. Jiu, în timp ce CFR Cluj-Napoca a dispus cu 4-0 de CSMS Iași.

* Universitatea Cluj a ratat duminică obținerea calificării în optimile de finală ale Cupei Cupelor la handbal feminin, fiind învinsă în retur în deplasare de echipa sârbă Radnicki Kragujevac cu scorul de 24-19 (14-7). În meciul-tur, disputat săptămâna trecută la Cluj-Napoca, scorul a fost egal, 29-29 (14-14).

* La Miercurea Ciuc, într-un meci contând pentru Liga MOL la hochei pe gheață, echipa locală HSC, înscrisă în competiție ca HSC Csikszereda, a fost învinsă din nou, de data aceasta de formația ungară Ujpest, de data aceasta cu scorul de 5-4, după prelungiri.

* Echipa de handbal feminin ASC Corona Brașov s-a calificat în optimile de finală ale Cupei EHF, învingând și duminică, în Sala Sporturilor “Dumitru Popescu-Colibaș” din Brașov, cu scorul de 34-27, formația Iuventa Michalovce, din Slovacia. În prima manșă a turul 3, săptămâna trecută, în deplasare, brașovencele câștigaseră cu 31-28.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva