Facebook Twitter Email

Produsul românesc “Electronic Doctor” de regenerare electromagnetică a țesutului la nivel celular realizat de medicul român Bogdan Vlădilă a primit medalia de aur la categoria ”Igienă și Cosmetică”, precum și alte două premii speciale – cel oferit de Federația Franceză de Inventatori și premiul special al categoriei ”Sănătate și Medicină”, la Concursul Internațional Eureka.

Foto: (c) info-sanatate.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică AGERPRES, dispozitivul, care a concurat alături de alte 300 de invenții, este produs în România și deja brevetat în peste 28 de țări.

Noua tehnologie brevetată de dr. Vlădilă este disponibilă sub forma aparatului “Electronic Doctor” și tratează cu succes și în mod natural unele dintre afecțiunile considerate până în prezent incurabile. Astfel, probleme medicale precum parodontoza, dar și estetice — de tipul căderii părului sau vergeturile — sunt tratate cu ajutorul dispozitivului printr-o metodă non-invazivă, nedureroasă și netraumatică.

Principiul de funcționare al dispozitivului se bazează pe activarea celulelor stem existente în stare latentă în corpul adult și stimularea multiplicării lor în mod natural, pentru ca organismul să repare singur degradarea țesutului.

“Prin dispozitivul Electronic Doctor se declanșează o proliferare a propriilor celule prin expunerea țesuturilor la undele electromagnetice emise de acesta. Celulele noi secretă colagen în cantități importante și pot repara leziunile existente sau preveni apariția lor. Practic organismul este stimulat să se regenereze singur în acele zone unde vârsta sau factorii externi i-au distrus capacitatea normală de vindecare”, explică dr. Bogdan Vlădilă în comunicatul citat.

Aparatul a fost testat clinic la unele dintre cele mai renumite centre din Europa, fiind certificat de Uniunea Europeană, și a fost folosit cu succes până în prezent în Marea Britanie, Franța, Bulgaria și România.

Concursul Internațional Eureka, dedicat inventicii, a avut loc la Bruxelles în perioada 13-15 noiembrie.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Cristina Tatu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva