Facebook Twitter Email

Începând de vineri, 7 noiembrie, până duminică, 9 noiembrie, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român are loc un târg cu meșteșugari și bucate tradiționale, organizat de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, informează Biroul de presă al instituției muzeale.

Târg organizat la Muzeul Național al Țăranului Român (MNTR)
Foto: (c) RADU TUȚĂ/AGERPRES ARHIVĂ

“Pentru prăznuirea celor doi importanți arhangheli, anul acesta am chemat meșteri iscusiți și gospodari de frunte, care oferă vizitatorilor produse tradiționale românești, naturale, preparate cu dragoste și respect pentru cumpărători. Aici găsiți cadoul perfect pentru sărbătoriți: icoane, cămăși tradiționale, obiecte din lemn sculptat sau pictat, vase din ceramică de Horezu și Korund, podoabe și săpunuri naturale”, menționează sursa citată.

De asemenea, “cei care au nevoie de preparate gustoase pentru masa festivă se pot aproviziona de la producători cu afumături de curcan, vită sau porc, delicatese din pește, brânzeturi pe toate gusturile, pâine cu semințe sau spanac, zacuscă, vin de Panciu, cozonaci și prăjituri de casă, sucuri naturale, dulcețuri și mere proaspăt culese de la Șomcuta Mare”.

Intrarea la târg este liberă.

* Start la a patra ediție a Festivalul Filmului Evreiesc București (Bucharest Jewish Film Festival — BJFF), ce are loc în perioada 7 — 13 noiembrie, la Cinema Studio și Muzeul Național al Țăranului Român, potrivit site-ul oficial al manifestării


Corul de copii de la Complexul Educațional ‘Lauder reut’, sustine un recital în cadrul Galei de deschidere a celei de-a doua ediții a Festivalului Filmului Evreiesc (BJFF)
Foto: (c) SORIN LUPȘA/AGERPRES ARHIVĂ

Festivalul Filmului Evreiesc București propune publicului o bogată selecție de peste 50 de filme, majoritatea în premieră în România.

Duminică, 9 noiembrie, în cadrul Galei de deschidere este prezentat filmul german ”Anderswo Anywhere Else”, în regia lui Ester Amrami.


Programul ediției de anul acesta a festivalului, disponibil online la www.bjff.ro, include lungmetraje, scurtmetraje, documentare, opere de ficțiune și filme de animație, de la cele mai noi producții până la pelicule de cinematecă, precum și expoziții de artă, workshop-uri și dezbateri cu tematică iudaică, anunță sursa citată.

Accesul la proiecții este liber, în limita locurilor disponibile, cu excepția Galei, unde accesul se va face pe bază de invitație.

Festivalul Filmului Evreiesc București este organizat de Fundația Culturală Art Promo și NOI Media Print.

* Vineri, 7 noiembrie, și sâmbătă, 8 noiembrie, actrița italiană Maria Cassi prezintă one woman show-ul “Attente al lupo”, la Sala ARCUB, de la ora 20.00.

“Attente al lupo” este un spectacol umoristic axat pe una dintre temele preferate ale actriței, respectiv diferențele dintre bărbați și femei. Maria Cassi prezintă mereu disputatul subiect într-o abordare originală, inspirându-se din relatările biblice cuprinse în Vechiul Testament, pe care le ”repovestește” într-o manieră comică explozivă, anunță într-un comunicat Centrul Cultural al Municipiului București.

Biletele pentru cele două reprezentații pot fi achiziționate de la Casa de bilete ARCUB (Str. Batiște nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro. Prețul biletelor este de 45 de lei (categoria I), 35 de lei (categoria a II-a), elevii și studenții plătind 25 de lei.

* Sâmbătă, 8 noiembrie, Centrul Cultural Casa Artelor invită publicul la Serile Eliad, program cultural finanțat de Primăria Sectorului 3. În fiecare week-end, între 8-30 noiembrie, au loc recitaluri de poezie și muzică în Sala Eliad, sediul Centrului Cultural Casa Artelor din bulevardul Mircea Vodă nr 5, sector 3.


Regizoarea Alice Barb, la ‘Zilele Multiculturalității — America-Istorie si Arta’ — eveniment organizat de Primăria Sectorului 3 si Centrul Cultural Casa Artelor cu prilejul Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii, în Parcul Titan.
Foto: (c) ANGELO BREZOIANU /AGERPRES ARHIVĂ

“Conceptul programului Serile Eliad este semnat de Alice Barb și readuce în atenția publicului nume mari ale teatrului și jazz-ului din România, prin recitaluri de poezie, în interpretarea unică a actorilor Mircea Albulescu (8 noiembrie), Anca Sigartău (15 noiembrie), Dorel Vișan acompaniat la flaut de celebru artist Ion Bogdan Ștefănescu ( 29 noiembrie). În fiecare duminică, Muzica de jazz va încălzi această toamnă rece prin recitaluri susținute de Adrian Naidin (9 noiembrie), JazzApella (16 noiembrie), Mike Godoroja& Blue Spirit (22 noiembrie) Berti Barbera și Johnny Bica la pian (30 noiembrie)”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Centrul Cultural Casa Artelor.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Rezervările se pot face la tel 021 321 58 17.

* Muzeul Antipa lansează o invitație pentru copii și părinți pentru a participa sâmbătă, 8 noiembrie, ora 11.00, în Sala Atelier a muzeului, la o prezentare despre Leonardo da Vinci, în cadrul programului ”Mașina Timpului”.

Exponate ale Muzeului Antipa.
Foto: (c) SORIN LUPȘA /AGERPRES ARHIVĂ

Mașina Timpului este un concept original de educație și divertisment, dedicat cunoașterii vieții marilor personalități ale omenirii, se arată într-un comunicat al acestei instituții.

Vârsta minimă de înscriere este de 8 ani; muzeu recomandă ca participarea să se facă însoțită de părinți.

Durata programului este de o oră, costurile fiind, în funcție de numărul de participanți: 50 lei (un adult și un copil); 60 lei (un adult și doi copii); 80 lei (un adult și trei copii); 80 lei (doi adulți și un copil); 100 lei (doi adulți și doi copii).

Înscrierile se pot face în limita a 20 locuri, la telefon 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

AGERPRES/(Documentare — Mariana Zbora-Ciurel, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva