Facebook Twitter Email

Ziua Mondială a Misiunilor este marcată în 2014 la 19 octombrie și este sărbătorită în peste 120 de țări, reprezentând un prilej important pentru a descoperi actualitatea misiunii creștine în lume.

Foto: (c) ADRIAN CUBA/AGERPRES ARHIVĂ

Slujba tradițională din piața Sfântul Petru din Roma va fi oficiată de Papa Francisc.

În mesajul său, pentru ediția din 2014 al Zilei Mondiale a Misiunilor, Papa Francisc subliniază: “Ziua Mondială a Misiunilor este un moment privilegiat în care credincioșii din diferitele continente se angajează cu rugăciuni și gesturi concrete de solidaritate în sprijinul tinerelor Biserici din teritoriile de misiune. Este vorba despre o celebrare de har și de bucurie”.

Creștinii de pretutindeni sunt chemați să-și descopere responsabilitatea și angajarea misionară, astfel încât fiecare să contribuie la cunoașterea Evangheliei, a principiilor păcii și fraternității, să ofere credința și iubirea lor acolo unde nu sunt suficienți misionari și preoți.

La 14 aprilie 1926, Papa Pius al XI-lea aproba cererea formulată de Consiliul superior general al Operei pontificale pentru propagarea credinței care, reunit pentru adunarea plenară, ceruse Sfântului Părinte să “stabilească o zi de rugăciuni și de propagandă pentru misiuni care să fie celebrată în aceeași zi în toate diecezele, parohiile și institutele catolice ale lumii catolice”. Octombrie a fost ales ca lună misionară în amintirea descoperirii continentului american.

AGERPRES/(Documentare — Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva