Facebook Twitter Email

 Rada Mihalcea, profesor asociat la Universitatea Michigan, din SUA, a fost inclusă în top 100 cercetători în domeniul inteligenţei artificiale din Statele Unite, distincţie primită din partea preşedintelui american Barack Obama. Recent, a devenit şi cetăţean de onoare al oraşului Cluj-Napoca, scrieAdevărul.ro.

Rada Mihalcea
Rada Mihalcea / FOTO: adevarul.ro

„Domeniul calculatoarelor e un loc unde poţi schimba lumea în bine, cu ajutorul unor aplicaţii, şi asta e ceva la care femeile sunt foarte bune: să schimbe lumea“, crede Rada Mihalcea (40 de ani), o cercetătoare care predă materii ce ţin de interacţiunea dintre om şi computer la Universitatea Michigan, pe locul 22 în topul instituţiilor de învăţământ superior din lume (topul QS 2013).

A lucrat pentru Google, Microsoft şi Samsung pe diferite proiecte care i-au adus recunoaştere şi premii. Clujeanca a fost distinsă cu un „Google Awards Grant“ în 2005 (grant pentru îmbunătăţirea procesării de către calculatoare a limbajului natural), în 2008 – cu un „Career Award“ (un premiu pentru carieră) din partea Fundaţiei Naţionale de Ştiinţă din SUA, iar în 2010 a fost inclusă în top 100 al cercetătorilor din SUA – distincţie primită din partea preşedintelui SUA, Barack Obama.

În acelaşi an a luat Premiul Academiei Române, acordat pentru merite în Ştiinţă şi Tehnologie. Anterior, Rada Mihalcea a apărut în ediţia 2008-2009 a anuarului „Who’s Who of American Women“, publicaţie care reuneşte cele mai importante femei din SUA, din toate domeniile.

Citeşte mai mult pe Adevărul.ro.

sursa: realitate.net

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva