Facebook Twitter Email

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de prune Topoloveni deschide larg porțile Fabricii de magiun în cadrul unui eveniment care va celebra cei 100 de ani ai rețetei de magiun de prune.

Pe 11 septembrie, începând cu ora 12:00 consumatorii sunt invitați să pășească alături de Sonimpex Topoloveni acest prag istoric pentru gastronomia românească. La eveniment vor participa consumatori, dar și oficilitati locale, miniștri, ambasadori, nutriționiști și reprezentanți ai vieții publice locale și centrale.

‘Organizăm în fiecare an Ziua Porților Deschise pentru a arată că păstrăm tradiționalitatea și unicitatea rețetei din 1914, deși producem după standarde moderne. Vrem să demonstrăm, încă o dată, că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod transparent și onest față de consumatori, cu un mare respect pentru sănătate, folosind doar ingrediente proaspete românești. Va așteptăm cu drag, să sărbătorim împreună Ť100 de ani de tradiție, 100 de ani de nutriție!ť’, susține dna Bibian Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

În cadrul evenimentului vor avea loc degustări ale magiunului de prune Topoloveni, spectacole de muzică și folclor susținute de copii, concurs de șah dar și o expoziție de prăjituri cu vânzare, toate pregătite de consumatori, urmând că banii strânși din vânzarea acestora să fie donați unor copii aflați în dificultate.

Acest al o sutălea an de existență a rețetei de magiun de prune a fost marcat de Sonimpex Topoloveni printr-o serie de evenimente lunare: degustări peste hotare, prezentarea Magiunul de prune la diferite show-uri culinare din străinătate, sprijinirea unor evenimente organizate în țară, premierea unor copii talentați sau a celor care provin din familii nevoiașe, precum și organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 RON.

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obținut certificatul de ‘Indicație Geografică protejată ‘ acordat de UE , accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte 3 ani fiecare. Este Furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat ‘Superior Taste Award’ de către Institutului pentru Gust și Calitate Bruxelles, Ambassador of the ‘Romanian tradițional taste’, poate fi introdus în dietă de la vârstă de 6 luni — când începe diversificarea alimentației; este permis și persoanelor bolnave de diabet, cu acordul medicului curant, conform unui studiu realizat la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice N.C.Paulescu. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% românesc, 100% natural, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără conservanți, fără gluten

SONIMPEX TOPOLOVENI S.R.L.
Aleea Baraj Cucuteni, nr. 4, bl. M5A
Bucuresti, Cod Postal 032752
tel: (+40)21.340 26 66
(+40)722.705.950
fax: (+40) 21/304 60 66
sonimpex.magiun@gmail.com

Sursa: agerpres

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva