Facebook Twitter Email

 Specialiștii francezi au analizat ultimele evoluții din agricultura românească și au ajuns la o concluzie care nu poate decât sa ne bucure: România ar putea redeveni “Grânarul Europei”, potrivit agrointel.ro, care citează Le Monde. 

Recoltarea grâului
După aproape un sfert de secol de la legea funciară care a pus capăt erei CAP-urilor, apar încet-încet ferme capabile să concentreze suprafețe mari de peste 10 000 de hectare.

 Agricultură de top

 Multe ferme de acest fel sunt organizate și conduse de străini, unii dintre aceștia venind din țări cu tradiție agricolă, precum Italia, oameni care știu cum să facă o agricultură profitabilă.

 În astfel de ferme se pot găsi cele mai noi tehnologii agricole – a se înțelege sisteme de irigații eficiente, sisteme de dirijare prin GPS a tractoarelor și a mașinilor agricole sau folosirea elecopterelor pentru dispersarea la punct a erbicidelor sau insecticidelor.

 Toate aceste aprecieri apar într-un articol publicat de ziarul francez pe 25 august.

 În România poți face mai mult decât bani

 ”În țara mea totul este deja făcut, aici trebuie reconstruit totul. Poți face afaceri bune în România, dar este ceva mai mult ceea ce oferă această țară. Diferența față de Europa de Vest, unde nu avem timp pentru altceva decât pentru făcut bani, aici este un alt ritm. Viața în România îți lasă timp să faci și altceva decât bani. Asta m-a făcut să imi întemeiez aici o familie, România este pentru mine acasă” spune Sebastiano Steppa, un venețian ce a lasăt dulcea Italie pentru meleagurile mioritice.

Autor: Costel Stroescu | Sursa: Money.ro |

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva