Facebook Twitter Email

Compania viniviticolă Cotnari SA a obținut Marea Medalie de Aur la cea de-a XXI-a ediție a concursului internațional de vinuri “Selections Mondiales des Vins”, organizat la Quebec (Canada), cu vinul Tămâioasa Românească, a anunțat, luni, președintele companiei, Constantin Deleanu.

Foto: (c) Constantin DUMA / AGERPRES ARHIVĂ

Potrivit sursei citate, alte două medalii de aur, pentru vinul Chateau Cotnari din producția anului 2012 și pentru Grasa de Cotnari 1992, și o medalie de argint pentru Grasa de Cotnari 2005, s-au înscris în palmaresul companiei, după participarea la acest concurs de prestigiu creat în 1983, care se desfășoară anual în Quebec, sub înaltul patronaj al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), Uniunii Internaționale a Oenologilor (UIOE) și a Federației Mondiale de Vinuri și Băuturi Spirtoase (VINOFED).

“Cu un juriu impresionant, alcătuit din 39 de membrii din întreaga lume, după patru zile de degustări a peste 1.700 de probe, se poate afirma că “Selections Mondiales des Vins” este printre cele mai ‘mari’ concursuri internaționale. Am concurat alături de podgoriile cele mai renumite din țări precum Franța, Chile, Canada, Ungaria. Să fii prezent la o astfel de competiție și să îți dorești o medalie în lupta cu cele mai reprezentative vinuri ale lumii este visul fiecărui producător. Medalia de aur din acest concurs reprezintă o certitudine a calității și a locului pe piață, dar să fii încoronat cu Marea Medalie Aur într-un Concurs de o asemenea amploare este maximul ce poate fi atins de un producător”, a declarat jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă, Constantin Deleanu, președintele companiei Cotnari SA.

Acesta și-a exprimat bucuria că firma pe care o conduce de aproximativ 10 ani “exportă” în continuare cu succes imaginea României în lume și “promovează brandul de țară la nivel internațional”.

AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Diana Dumitru)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva