Facebook Twitter Email

Peste 350 de cavaleri, domnițe și trubaduri au participat vineri după-amiază la Marea Paradă care a deschis cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală, ce se desfășoară sub genericul “Jacques de Molay – 700 de ani de cavalerism”, cel mai vechi festival de gen din România.

Foto: (c) DORINA MATIS/ AGERPRES ARHIVA

La paradă au participat Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Ordinul Cavalerilor Lup din Târgu Mureș, Ordinul Cavalerilor ArtGotica Sibiu, Ordinul Cavalerilor Cerb din Sighișoara, Scutierii de Muhlbach din Sebeș, Cavalerii Străjerii Moldovei, Cavalerii Templului Sacru, Cavalerii Saint Bernard din Târgu Mureș. Acestora li s-au alăturat formațiile de muzică medievală Bucium, Cimpoierii din Transilvania, Lupus Dacus, Huniadi Cantores, Nomen est Omen, Turverii, Terra Alba, CVA Domini, Trupa Schema, Esemble Forfaitz (Croația), Toboșarul Cetății Sighișoarei și formația de dans medieval Trupa Nosa.

Parada a pornit din Orașul de Jos, a traversat zona centrală, după care a ajuns în Cetatea Medievală unde a fost urmărită de câteva mii de persoane.

Toți comandanții ordinelor cavalerești au pecetluit apoi prin jurământ, în Piața Mare a Cetății, hrisoavele de bună pace, prin care s-au angajat să își aducă aportul la reușita spectacolului pe parcursul celor trei zile ale manifestării.

Pe lângă demonstrațiile de cavalerism și de îndemânare a stegarilor, spectacolul vedetă al primei zile este duelul menestrelilor la care participă opt formații de muzică medievală, care, la final, interpretează o melodie comună.

Directorul artistic al Festivalului Sighișoara Medievală, Liviu Pancu, a declarat vineri că la reușita acestei ediții participă aproximativ 400 de artiști și personal tehnic.

AGERPRES/(A — autor: Dorina Matiș, editor: Ștefan Gabrea)

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva