Facebook Twitter Email
  • Fotograful Marius
  • Yahoo News/ziaruldeiasi.ro – Fotograful Marius

Marius a fost abandonat de mamă la naștere. Nu îi face plăcere să-și aducă aminte de copilărie. E născut în 1979, la Piatra Neamț și a stat în mai multe centre de plasament din Iași. „Am avut o copilărie dură… La centru, cine prindea o felie de pâine în plus, o ascundea în pantof. Situaţia s-a schimbat prin ‘97, când au început să vină străini şi să aducă alimente şi medicamente, încălţăminte….”, îşi mai aminteşte Marius. 

Cei care l-au cunoscut spun că era un elev silitor. „A crescut în sistem şi a beneficiat de ajutorul nostru până la 23 de ani, având gradul II de handicap, suferă de o boală mai ciudată, boala Wilson. De aceea nu are voie să lucreze într-un mediu toxic şi a avut mari probleme cu găsirea unui loc de muncă. Ne bucurăm că şi-a găsit într-un final, mai ales că a învăţat atâta carte. Noi mereu l-am încurajat în ceea ce priveşte studiile“, a declarat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului Iaşi, pentruziaruldeiasi.ro.

Marius e un luptător. După liceu a intrat la Facultatea de Mecanică și a absolvit-o în 2005. Apoi a urmat Facultatea de Filologie, iar în prezent este masterand la Universitatea de Arte „George Enescu”, unde studiază arta foto-video și regia.

Până acum, a avut 12 expoziții de fotografie, dintre care una, în 2010, la vestitul muzeu Luvru.

„Tema a fost «Culorile vieţii», şi a fost cu vânzare. Una dintre fotografii, cu chipul unui copil, a fost cumpărată chiar de Angelina Jolie şi Brad Pitt. Erau în trecere. În afară se cumpără, în ţară nu prea. Doar dacă din întâmplare sunt în vizită turişti. Sunt pasionat de fotografie de la 8 ani, iar la 14 ani, în timp ce eram într-o excursie cu Centrul în Anglia, am luat timp de trei săptămâni lecţii de fotografie de acolo“, mai povestește fotograful pentru jurnaliștii de la Ziarul de Iași.

Acum are planuri și mai mărețe pe care vrea să și le îndeplinească. Printre altele, și-a propus ședințe foto în Pacific și Noua Zeelandă.

Sursa: Yahoo news

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva