Facebook Twitter Email

bangkok ThailandaAutoritățile din Thailanda vor să ofere pachete gratuite, incluzând transport și cazare, turiștilor străini și locali, pentru a sprijini revigorarea turismului intern, scrie publicația locală The Bangkok Post. Gen Pawarit Jamsawang, directorul biroului de turism al Armatei Regale Thailandeze, a declarat că au planificat alocarea a 450 de milioane de baht (circa 14 milioane dolari) drept cheltuieli pentru stimularea urgentă a turismului intern.

Aproximativ 150 de milioane de baht (4,6 milioane dolari) din bugetul previzionat vor fi direcționați către turiștii care vizitează atracțiile locale, inclusiv peste 1.000 de proiecte regale, dar și siturile istorice la nivel national.

Se estimează că aproximativ 100.000 de vizitatori ar putea beneficia de această schemă, care va fi implementată în perioada iulie – septembrie.

Pachete turistice ar fi de două zile și de trei zile, cu transport atât aerian cât și terestru și cazare la hoteluri de trei și patru stele.

Armata și-a prezentat planul în cooperare cu Biroul de Expoziții din Thailanda și cu Asociația de Turism Intern (ADT). Propunerea va avea nevoie de aprobarea finală a Consiliului Național pentru Pace și Ordine.

Președintele asociației, Yutthachai Soonthornrattnavate, a declarat că ADT a propus un buget de 300 de milioane de baht (9,2 milioane dolari) pentru a putea da câte 10.000 de Bach (308 dolari) fiecărui funcționar public care se va pensiona la sfârșitul lunii septembrie, pentru a-i cheltui pe călătorii.

Era de așteptat că aproximativ 30.000 de oficiali de rang înalt vor călători în cadrul acestui proiect și vor avea fiecare cel puțin două sau trei persoane care îi însoțesc în excursie.

Asociația va propune, de asemenea, o deducere fiscală pentru aceia care cheltuiesc pe turismul intern. Contribuabilii vor trebui să prezinte dovezi cu cheltuielile făcute în vacanță, de până la 30.000 de baht, ca o deducere din venitul impozabil.

Sursa: focus energetic

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva