Facebook Twitter Email

Cheile Turzii vor fi promovate de anul acesta și printr-un concurs destinat practicanților de sporturi montane și de aventură.

Prima ediție a competiției ‘Cheile Turzii Race’ este programată pentru finalul acestei luni și va conține mai multe probe.

La proba de bike race sunt acceptați iubitorii mersului pe bicicletă cu orice tip de vehicul pe două roți, deși organizatorii recomandă folosirea celor de timp mountain-bike. Pentru proba de cross running a fost ales un trase de 11 kilometri care trebuie parcurs de două ori, însumând astfel 22 de kilometri și o diferență de nivel de 1.640 de metri. Proba de escaladă va dura 12 ore și se va desfășura în regim de maraton.

Din concurs mai face parte și proba de triatlon care se adresează atleților care pot stăpâni tehnicile celor trei sporturi montane prezentate anterior. La această probă pot participa doar echipe de câte două persoane care timp de 12 ore trebuie să obțină cele mai bune rezultate la toate cele trei sporturi.

Potrivit lui Vlad Căpușan, unul dintre organizatorii concursului, proba de triatlon, care cuprinde escalada, proba de mountain-bike și alergarea, este unică în România.

‘Cheile Turzii este una dintre cele mai frumoase zone din România și până acum nu a mai fost organizată o astfel de competiție, până la urmă este un fenomen pe care noi vrem să îl promovăm în Transilvania, să facem cunoscute astfel de locuri unice, de legendă’, a explicat Vlad Căpușan.

Pentru proba de triatlon s-au înscris deja cinci echipe, iar pentru celelalte probe alți 50 de concurenți, printre care un sportiv italian și o alergătoare din Japonia.

Organizatorii își doresc ca prin acest eveniment, care va avea loc între 27 și 29 iunie, să promoveze rezervația naturală Cheile Turzii altfel decât ca loc de picnic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Sursa: financiarul

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva