Facebook Twitter Email

 Philippe Gustin a anunţat, vineri, într-un mesaj în limba română postat pe Youtube, că mandatul său de ambasador la Bucureşti s-a încheiat şi că, de acum înainte, va fi un ambasador al României în Franţa, povestindu-le tuturor despre bogăţiile acestei ţări, unde s-a simţit ca acasă.

“Dragi prieteni, doresc să vă mulţumesc pentru primirea călduroasă şi pentru frumoasele amintiri pe care le iau cu mine la final de mandat. De asemenea, multe mulţumiri prietenilor de pe Facebook, un proiect special care sper că este un liant între Ambasadă şi toţi cei care iubesc Franţa. În România şi, în special, în Bucureşti, m-am simţit acasă, ceea ce pentru un ambasador este un adevărat lux”, spune diplomatul.

Philippe Gustin precizează că, în timpul mandatului său, a constatat că România a rămas “cea mai mare ţară francofonă din Europa”.

“Cu siguranţă, nu voi uita timpul petrecut aici şi voi reveni în calitate de prieten al acestei ţări. Am avut plăcerea să văd numeroase locuri din România care m-au impresionat atât prin diversitatea lor, prin bogăţia tradiţiilor şi ospitalitatea românilor”, declară ambasadorul francez.

Acesta subliniază că “relaţiile franco-române au la bază o istorie comună a celor două ţări ale noastre” şi îşi exprimă speranţa că “relaţiile bilaterale vor cunoaşte o şi mai amplă dezvoltare în spiritul tradiţiei prieteniei franco-române şi a destinului comun european”.

“Mandatul meu de ambasador al Franţei în România s-a încheiat deja. Voi fi un ambasador al României în Franţa amintindu-le tuturor de bogăţiile României”, mai spune Philippe Gustin, în mesajul său de rămas bun.

Philippe Gustin şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Traian Băsescu la 14 martie 2012.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva