Facebook Twitter Email

Noaptea Cartilor Deschise 2014.jpg

Ziua Mondiala a cartii, 23 aprilie, va fi marcata la Bucuresti printr-un eveniment desfasurat in Piata Universitatii, unde vor fi oferite 10.000 de volume.

Astfel, miercuri, Editura Litera organizeaza a doua editie a evenimentului Noaptea Cartilor deschise. Cu aceasta ocazie si in contextul implinirii a 25 de ani de la infiintare, editura ofera 10.000 de carti, in scuarul de la Universitate, din fata sediului central al BCR.

Volumele oferite gratuit fac parte din colectiile editurii: Biblioteca pentru toti copiii, Bestseller international, Biblioteca pentru toti, Mari interpreti de jazz si blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrata a omenirii, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc. Evenimentul e organizat in parteneriat cu ziarul Ring.

23 aprilie este o zi simbolica pentru literatura universala: in aceasta zi, in anul 1616, au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare. In alti ani, dar la aceeasi data, au murit sau s-au nascut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua mondiala a cartii si a drepturilor de autor, pentru a aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja pe toti, dar in special pe tineri, sa (re)descopere placerea lecturii.

Ideea acestei celebrari este legata si de o traditie catalana: pe 23 aprilie, ziua onomastica a patronului catalan Sant Jordi ( Sfantul Gheorghe), barbatilor li se daruiesc carti, iar femeilor, trandafiri rosii.

Editura Litera a fost fondata in 1989, la Chisinau si Bucuresti. Pana acum, a editat peste 4.000 de titluri, intr-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva