Facebook Twitter Email

Sursa foto: noapteamuzeelor.ro

Sursa foto: noapteamuzeelor.ro
Cel mai mare muzeu din Romania va deveni cel mai mare din Europa. Alaturi de cele 96 de ha pe careMuzeul Civilizatiei Populare ”Astra” din Sibiu le ocupa in prezent urmeaza a fi adaugate alte aproximativ 35 de ha.

Extinderea va fi facuta, cel mai probabil, in cursul anului viitor. ”Inca de la infiintarea Muzeului a fost prevazuta aceasta suprafata. Doar ca, la inceput, nu a fost folosita chiar toata. Terenurile au fost administrate pana acum de cei de la Romsilva”, spune Valeriu Olaru, managerul CNM Astra, complex din care face parte si Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Potrivit lui Olaru, dupa muzeul se va extinde inspre drumul catre Poplaca, dar si inspre Rasinari. ”Este nevoie de suprafete suplimentare daca avem in vedere ca in tematica Muzeului inca mai sunt lacune, mai sunt activitati neacoperite. De exemplu, nu avem nicio gospodarie de tabacari sau de tarani care cultivau tutunul. Odata realizata aceasta extindere, avem in plan si deschiderea unui traseu prin padure, pentru recreere. Dar proiectul de extindere va fi elaborat dupa transferul terenului in administrare, cand muzeul va deveni cel mai mare, ca suprafata, din Europa”, mai arata Olaru, citat de turnulsfatului.ro.

Muzeul in Aer Liber a fost deschis in 1967. In prezent, muzeul include mai mult de 300 de cladiri. Numarul obiectelor de patrimoniu expuse depaseste 16.000.

Sibiul este orasul din Romania care culege roade pe toate planurile dupa investitii majore in infrastructura.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva