Facebook Twitter Email
  • Sursă: ∞ DREAMER ∞/ weheartit.com
  • Sursă: ?☀️Felicitas☀️?/ weheartit.com
  • Sursă: ☯Andrada☯/weheartit.com

Câteva zile și vine vara. Tocmai de aceea, ne-am gândit să ne “facem temele din timp” și să vă povestim nu despre litoralul românesc, spre care trebuie să mergem cu mașina câteva ore bune, ci despre plajele necunoscute care se află la doar câțiva kilometri de București. Mai exact, este vorba despre o distanță de aproximativ 60 de kilometri, cam cât din București până la Ploiești. Așa’i că sună de vis? Citiți cu atenție mai jos, luați aminte și țineți-le minte pentru weekend-urile din iunie, când nu veți mai petrece mult timp pe drum până la mare.

Un pic peste 1.000 de kilometri este lungimea malului românesc al Dunării și pe tot parcursul lui sunt nenumărate plaje naturale, unele amenajate cu grijă de afaceriștii din zonă, altele simple, care îndeamnă vizitatorii la relaxare și răsfăț.

  • Comuna Gostinu

Sunt doar 50 de kilometri de București până la Gostinu din Giurgiu, o plajă care ne așteaptă cu mașina, cortul sau doar cu un costum de baie și o carte bună. Drumul până la plajă este destul de complicat, ba chiar dacă nu aveți noroc puteți rămâne cu mașina prin zonele nu tocmai cu asfalt ca’n palmă, tocmai de aceea e recomandat să întrebați localnicii pe unde ar trebui să o luați exact pentru a ajunge la plajă.

Ceea ce veți descoperi este mai bine de un kilometru de nisip fin și plajă.

  • Mocanu

Mocanu este o plajă necunoscută de mulți de lângă Podul Prieteniei, mare atenție și aici pentru că zonele neamenajate nu presupun doar sălbăticie și relaxare, ci și pericole, precum acela că dacă vă prinde o ploaie serioasă, drumurile nepietruite vor deveni adevărate capcane.

Sursă: ∞ DREAMER ∞/ weheartit.com
  • Neajlov

Lăsăm malul Dunării și ne apropiem și mai mult de București, la doar 30 de kilometri de mers cu mașina de Capitală avem lacul Neajlov, unde liniștea și pacea fac parte din “meniul zilnic”. Ajungeți rapid dacă mergeți spre Giurgiu prin Călugăreni, în direcția opusă spre Comana. Merită orice efort drumul, pentru că locul este de vis, cu pădure, apă, soare, vegetație și liniște.

  • Argeș

Și mai aproape de București este orașul Bolintin-Vale, la doar 23 de kilometri vest de Capitală. Vara, orașul este tranzitat de mulți care sunt în căutare de plaje frumoase pe malul râului și nici nu este de mirare având în vedere că timpul petrecut de când ieșiți pe ușa apartamentului și până la plajă e de sub o oră după ce învățați drumul.

  • Valea Doftanei

E un pic mai departe de București, dar trebuie să ajungeți vara aceasta la Valea Doftanei. Cu puțin noroc nu veți face mai mult de două ore până acolo, e un pic mai sus de Câmpina, la 130 de kilometri de Capitală. Poienițele mari și verzi, oamenii relaxați și apa curată vă vor reîncărca bateriile.

Autor Roxana Jilăveanu

Sursa: getlokal

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva