Facebook Twitter Email

sighisoara.jpg

Jurnalistul specializat in articole despre calatorii Seth Kugel, de la prestigioasa publicatie americana New York Times, a publicat un material despre Transilvania, dupa ce a vizitat Sighisoara si castelele Bran si Pelisor.

Kugel a vizitat Transilvania avand de gand sa scrie un articol care sa nu contina nicio refererinta la Dracula, personajul din cartea lui Bram Stoker.

Desi a vizitat numeroase orase medievale, Kugel sustine ca Sighisoara este unul dintre putinele care-si pastreaza acest aer, cu casele vechi inca locuite. “Lucrurile nu s-a schimbat prea mult” in acest oras din 1897, cand Bram Stoker a publicat cartea despre mitul lui Dracula, scrie jurnalistul inNew York Times.

Seth Kugel s-a delectat si cu preparate culinare cu specific romanesc, apreciind foarte mult papanasii, scrie stirileprotv.ro.

Aproximativ 20.000 de persoane au fost asteptate in vara trecuta sa participe la Festivalul “Sighisoara Medievala”, organizatorii evenimentului sustinand ca locurile de cazare au fost ocupate in proportie de 99%.

Potrivit acestora, cetatea Sighisoara este singura cetate medievala locuita din Europa.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva