Facebook Twitter Email

O fabrică de încălţăminte din comuna Dobroieşti, judeţul Ilfov, specializată pe produse cu specific militar, îi va încălţa anul acesta pe militarii şi pompierii cubanezi. Patroana, Natalia Bătăgoi, susţine că va livra în jur de 40.000 de perechi anul acesta.

O fabrica din Ilfov îi va incalta pe militarii cubanezi
O fabrica din Ilfov îi va incalta pe militarii cubanezi
Foto: Getty Images

O fabrica de încălţăminte cu o capacitate de 300 de perechi de încălţăminte pe zi din comuna Dobroieşti, judeţul Ilfov va începe în perioada următoare livrările către Cuba. Firma Prod Stefano SRL, controlată de Natalia Bătăgoi (74 de ani) este activă pe piaţa locală din 1993 şi este specializată în producerea de încălţăminte cu specific militar şi de protecţie, fiind unul dintre furnizorii Ministerului de Interne, Ministerului Apărării şi şcolilor militare.

“Vom relua exporturile. Foarte curând o să semnez un contract de export către Cuba. Vom livra încălţăminte de protecţie şi încălţăminte militară pentru personalul Ministerului de Apărare din Cuba şi pentru pompierii de acolo. Este un contract de 40.000 de perechi pentru anul acesta”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Natalia Bătăgoi. Potrivit acesteia, valoarea totală a contractului se cifrează la aproximativ 3,2 milioane de lei (aproximativ 700.000 de euro).

Nu are nevoie de magazine

Pentru Prod Stefano, în jur de 70% din cifra de afaceri este asigurată prin contracte cu companii mari de stat şi private precum Compania Naţională de Căi Ferate, Romtelecom, dar şi o multitudine de firme de protecţie şi pază. De asemenea, compania comercializează şi online, în foarte mică măsură însă. “Lucrez de 21 de ani în această industrie şi niciodată nu am simţit nevoia unui magazin. Cine comandă 1.000 de perechi poate veni să le ia de aici”, ne-a declarat Bătăgoi.

Fac angajări

Acum, la fabrica de la Dobroieştoi lucrează doar 16 angajaţi, dar compania va mai angaja. “Vom mai angaja şi alte persoane, pentru că avem nevoie de forţă de muncă pentru a onora contractul cu Cuba”, mai spune managerul Prod Stefano SRL. Compania a raportat în 2012 afaceri de aproximativ 170.200 de euro, faţă de aproximativ 208.000 de euro cu un an în urmă

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva