Facebook Twitter Email

Shell va investi 11 MLD. $ pentru a construi un complex petrochimic in sudul Irakului

Grupul petrolier Shell si Irakul sunt aproape de un acord privind o investitie de 11 miliarde de dolari pentru constructia unui complex petrochimic in sudul tarii, a anuntat guvernul irakian, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.

Shell a efectuat deja investitii masive in Irak pentru exploatarea rezervelor de petrol si gaze naturale.

Grupul anglo-olandez dezvolta exploatarea de la Majnoon, un camp petrolifer urias situat in apropiere de Basra, unde a inceput productia luna trecuta si extrage acum 200.000 de barili pe zi, potrivit guvernului de la Bagdad.

Shell a incheiat anul trecut un acord de 17,2 miliarde de dolari pentru colectarea gazelor naturale extrase de exploatarile petrolifere din sudul Irakului. Gazul nautral acumulat astfel va fi utilizat pentru acoperirea consumului intern.

Directorul general al Royal Dutch Shell, Peter Voser, s-a intalnit marti cu premierul irakian Nouri al-Maliki, iar acordul privind constructia combinatului petrochimic va fi semnat in urmatoarele saptamani, potrivit guvernului de la Bagdad.

Shell face parte din valul de companii petroliere internationale care au castigat drepturile de dezvoltare a zacamintelor de hidrocarburi din Irak, participand la reconstructia industriei petroliere a tarii, afectata sever de razboi.

Sursa: wall street

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva