Facebook Twitter Email

Jurnalistul american Alex Schechter, de la publicaţia Shermans Travel, care a vizitat România în perioada 15-20 octombrie, a publicat 20 de fotografii prin care promovează adevărata Transilvanie, magnet pentru turiştii americani, obsedaţi de legenda contelui Dracula. 

Castelul Peleş, Sinaia
Foto: Alex Schechter/Shermans Travel

Jurnalistul a mai publicat şi un text în care prezintă cititorilor americani excursia de cinci zilepe care a făcut-o în Transilvania.

Punctul de plecare a fost Bucureşti. Despre Sinaia, Schechter scrie că are două lucruri pentru care merită vizitată: hoteluri de tip vile ieftine şi proximitatea faţă de Castelul Peleş, un conac cu turnuri impresionante care se conturează deasupra oraşului, înconjurat fiind de pădure.

Următoarea oprire a fost Braşovul. Acesta recomantă turiştilor să înnopteze aici şi scrie că oraşul este plin de pensiuni ieftine, până în 60 de dolari pe noapte. O altă localitate vizitată estesatul Viscri. „Niciun un tren nu se opreşte în acest sat saxon îngropat în peisajul rural, aşa că e bine că suntem cu maşina”, scrie Schechter. Aici a vizitat biserica fortificată, ce datează de pe la 1100 şi spune că se pot închiria camere direct în casele ţăranilor. O noapte la o pensiune costă 69 de dolari.

Următoarea atracţie turistică pe care jurnalistul a vizitat-o este Sighişoara, „perla Transilvaniei”, după cum o numeşte. Aminteşte şi de preţurile la cazare: 59-99 dolari/noapte.

Ultima oprire a fost la Sibiu, unde face referire la Muzeul Brukenthal şi colecţia de picturi semnate de artişti precum van Eyck, Koninch sau Pietro Liberi, fără să amintească însă de cele două picturi atribuite renumitului Peter Paul Rubens, ce fac parte din pinacoteca muzeului.

Pentru textul original, în limba engleză, click aici.

Shermans Travel este un site de călătorii, care publică conţinut editorial despre diverse destinaţii, dar care oferă cititorilor şi oferte la pachetele turistice şi biletele de avion.

Deşi se laudă cu trei milioane de abonaţi la Top 25 oferte şi colaborări cu publicaţii de renume din SUA, pagina de Facebook a Shermans Travel are puţin peste 7.200 de fani, iar postarea despre Transilvania, a primit doar patru aprecieri, din care trei sunt ale angajaţilor Shermans.

Vizita jurnalistului a fost plătită de Autoritatea Naţională pentru Turism, din bugetul Autorităţii
aprobat pe anul 2013 – Programe din Fondul European pentru Dezvoltare Regionale (FEDR). Valoarea estimativă a contractului a fost de 4.690 lei fără TVA, potrivit caietului de sarcini.

Sursa:

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva