Facebook Twitter Email

Reţeta face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

Rețeta ”Salată de fasole verde” a fost oferită și preparată de Casa Oprescu, gazda proiectului în perioada mai – august.

Din luna martie, derularea activităților din cadrul proiectului de responsabilitate socială se realizează cu sprijinul partenerului principal al proiectului, brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, oțet, ulei etc.

Ingrediente

  • Fasole verde
  • Ulei Arpis
  • Usturoi
  • Verdeață (mărar, pătrunjel etc.)
  • Sare

Mod de preparare

Fasolea verde se pune la fiert in apa rece. Când este aproape fiartă se călește câteva minute în ulei Arpis.

Se potriveste de sare și se adaugă usturoi.

Se ia de pe foc si i se adauga verdeața, spălată și tocată mărunt.

Despre Casa Oprescu

Deschisă în 2011 din dorința de a readuce la viață vechile preparate românești tradiționale și de a crea un concept de reîntoarcere la rădăcini, Casa Oprescu se mândrește cu una dintre cele mai frumoase locații.

Asezat la poalele dealului din Parcul Tineretului, restaurantul Casa Oprescu te invită la ore de relaxare cu întreaga familie, la prânzuri de afaceri în mijlocul naturii ori în saloanele decorate cu elemente specific  tradiționale.

5 web

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradițiile culinare românești” este derulat de agenția Russenart Comunications în parteneriat cu brandul Arpis, în perioada februarie – decembrie 2013 și este sprijinit de 52 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): 121, Antena 2,Amelie.roAutentic PromotionBucatarescu.roBucataria CulinaraCalendar EvenimenteCasa meaCulinar.roCarticica PracticaCefacemimi?, Coolinariaecuisine.roDescopera Romania,Dacic CoolDe savuratele.roeurocadouri.comeva.roEuforia TVFabrica de CarneFabrica de lapteFapt diversFood & BarFoodblog, Garbo.roGastro Mediagustos.roHoreca Romania,HRB ExpertInfoAlimentinoras.rojurnaldebucuresti.comMarius Comanescu Photography,metropotam.roMujerPapa bunPap TotReplicaVedetelor.roRestograf, Retete ca la Mama,Retetele MarianeiRomania liberaRomania pozitivaSenso TVstiuunloc.roTimisoara Express,traditionalromanesc.roVacante la taraMTWebArtWoman TVWorldWide Romania.

Rețetele tradiționale din Moldova au fost puse la dispoziția proiectului de: Larisa Elena Buduroes (www.papabun.com),  Casa OprescuPensiunea Octogon și Adrian Buzoianu (www.chefbuzu.com).

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com și pe pagina de Facebook www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti

Sursa: Romania pozitiva

 

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva