Facebook Twitter Email

Drumul care duce din localitatea Costeşti spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, a fost reabilitat şi consolidat, astfel că acum turiştii pot urca acum cu maşina până în parcarea ce este amenajată la intrarea în perimetrul monumentului istoric.

“După această operaţiune de reabilitare, drumul se prezintă într-o stare bună şi poate fi parcurs cu autoturismele până în parcarea de la intrarea în cetate. În această toamnă vor începe şi lucrările de asfaltare a drumului, investiţia fiind susţinută din fonduri europene”, a declarat miercuri administratorul sitului arheologic, Vladimir Brilinski.

El a spus că finanţarea pentru modernizarea celor 19 kilometri de drum a fost identificată printr-un proiect al Consiliului Judeţean Hunedoara, fondurile urmând să fie asigurate din economiile realizate la alte lucrări ce au fost derulate cu bani de la Comunitatea Europeană.

În ultimele trei luni de zile, numărul turiştilor care au vizitat cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a depăşit 10.000 de persoane. Recordul de vizitatori s-a înregistrat la sfârşitul săptămânii trecute, când, duminică, peste 600 de turişti au urcat să vadă fosta capitală a Daciei din Munţii Orăştiei.

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia se află, din această primăvară, în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, care a impus un regulament de vizitare şi respectare a curăţeniei. De asemenea, accesul în perimetrul sitului istoric se face pe baza unui bilet de intrare.

Sursa:  AGERPRES

 

 

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva