Facebook Twitter Email

Sighisoara.jpg
Aproximativ 20.000 de persoane sunt asteptate sa participe la Festivalul “Sighisoara Medievala”, editia a XXI-a, care va avea loc in perioada 26-28 iulie, organizatorii evenimentului sustinand ca locurile de cazare au fost ocupate in proportie de 99%.

“Ca si in anii trecuti, editia din acest an este organizata de municipiul Sighisoara in parteneriat cu Asociatia Turistica Sighisoara, tema aleasa fiind circumscrisa in cea devenita deja traditie – festivalul-spectacol – anul acesta revenind pe meleaguri medievale romanesti, cu Vlad Tepes, sub titulatura «Vlad Cavalerul Dreptatii». Pretul unui bilet de intrare este de 10 lei si pana in acest moment putem spune ca locurile de cazare au fost rezervate in proportie de 99 la suta. Anul trecut au fost in jur de 20.000 de turisti prezenti la festival, iar organizatorii asteapta cel putin acelasi numar si anul acesta”, a spus purtatorul de cuvant al Festivalului, Sanda Vitelar, citata deMediafax.

Potrivit acesteia, in perioada festivalului, in cetatea Sighisoara – care este singura cetate medievala locuita din Europa – se vor desfasura doar activitati legate de caracterul medieval al manifestarii.

La editia din acest an si-au anuntat participarea formatiile de muzica medievala Ad Hoc, Lupus Dacus, Truverii, Nomen Est Omen, Cva Domini, Terra Alba – toate din Romania – si Ambient Folklore din Bulgaria, alaturi de care Ordinul Cavalerilor de Medias, Ordinul Cavalerilor Lup, Tobosarul si Garda Cetatii Sighisoara, Ordinul Cavalerilor Crux Alba (Ungaria), Ordinul Cavalerilor Chigot (Bulgaria).

In cadrul festivalului, Teatrul SCENA in colaborare cu Teatrul National Targu Mures, UAT Targu Mures, U.N.A.T.C. Bucuresti vor pune in scena super-productia “Vlad Cavalerul Dreptatii”.

Click aici pentru programul Festivalului.

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva