Facebook Twitter Email

Mediafax Foto

Arctic Găeşti, cel mai mare producător local de electro­casnice, a exportat anul trecut frigidere şi congelatoare Beko realizate la fabrica din judeţul Dâmbovita în valoare de 861,84 mil. lei (193 mil.euro), în creştere cu circa 33 de procente comparativ cu 2011.

Toate exporturile Arctic se fac sub brandul Beko, al doilea brand din portofoliu după Arctic, acesta din urmă destinat strict pieţei locale.

Arctic exportă produsele realizate la Găeşti către circa 50 de pieţe la nivel mondial, principalele destinaţii fiind  Turcia, Spania, Polonia, Afri­ca de Sud, Ucraina, Italia, Irak, Germania, Marea Brita­nie şi Franţa. Pariul pe ex­porturi în afara UE a ajutat Arctic să îşi majoreze an de an cifra de afaceri în pofida crizei finan­ciare care macină Euro­pa. Astfel, producătorul din Gă­eşti a terminat anul trecut cu afaceri de 1,2 mld. lei (274 mil. euro), plus 27% faţă de 2011.

Cifra de afaceri cuprinde vânzările de aparate frigo­rifice produse la Găeşti (frigidere Arctic şi Beko) şi vân­zările de electrocasnice (maşini de spălat, aragazuri şi maşini de spălat vase) produse în celelalte fabrici din grupul turc Arcelik care deţine Arctic.

Compania din Găeşti este unul dintre puţinii producă­tori locali care rămân în business după zeci de ani de activitate. Ba mai mult, a reuşit să îşi majoreze producţia de la Găeşti la 1,65 milioane de unităţi pe an, de mai bine de cinci ori peste cifrele dinainte de ’89.

Autor: Cristina Rosca

Sursa: Ziarul Financiar

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva