Facebook Twitter Email

*Firma şi-a programat o creştere anuală de 20% a afacerilor şi a numărului de angajaţi

Gregor zinkCompania germano-finlandeză Elektrobit, dezvoltator de soluţii integrate software pentru tehnologie de ultimă generaţie, în industriile auto şi wireless, a inaugurat, ieri, la Braşov, o investiţie de 800.000 de euro într-un centru de cercetare-dezvoltare. Pentru început compania are 21 de angajaţi, dar intenţionează ca la finele anului să sară de 100 de salariaţi. „Noi ne propunem ca în fiecare an să creştem cu 20% atât nivelul încasărilor, cât şi al salariaţilor”, a declarat Gregor Zink (foto) – Executive Vice President, Finance and Business Support Elektrobit.
Sediul din Braşov îşi va concentra atenţia pe dezvoltarea şi testarea produselor software pentru industria auto globală. Christian Drothler a fost desemnat în funcţia de Director Executiv al EB Automotive Romania SRL, acesta fiind în trecut responsabil de conducerea şi dezvoltarea ECU (Unităţile Electronice de Control), şi de proiectele clienţilor EB din Germania.
„Odată cu deschiderea sediului în Braşov, România, EB îşi extinde operaţiunile în industria auto în Europa de Est, creând peste 100 de locuri de muncă, pentru inginerii din regiune, în domeniul dezvoltării de software, concentrându-se pe sisteme de navigare, software ECU şi testare.”, a spus Christian Drothler, Director Executiv al EB Automotive Romania SRL. „Obiectivul nostru este de a crea o bază puternică de dezvoltare şi testare pentru produsele noastre şi de a poziţiona EB ca una dintre companiile importante ce oferă oportunităţi de angajare în Braşov”, a mai spus Drothler.
Cei mai importanţi clienţi ai dezvoltatorului software sunt Audi, BMW, Daimler, Ford, Bosc, TRW şi Renault.

România – bine pregătită în domeniul IT

„România este o piaţă foarte importantă pentru atragerea de noi angajaţi bine pregătiți în domeniul auto și IT”, a amai spus Gregor Zink. Acesta a spus că decizia de a crea centrul la Braşov I-a aparţinut şi a fost luată după o discuţie avută la o conferinţă internaţională cu reprezentanţi ai mediului academic care I-au recomandat Universitatea Transilvania Braşov ca fiind una de prestigiu în formare de ingineri IT.
Divizia Automotive Software a companiei Elektrobit este lider în furnizarea de soluţii integrate software de tehnologie de ultimă generaţie pentru industria auto şi are peste 1200 de oameni în întreaga lume.
EB dezvoltă tehnologii avansate şi le transformă în adevărate experienţe tehnologice de ultimă generaţie pentru clientul final. EB este specializată în dezvoltarea de soluţii avansate de software şi hardware de tehnologie pentru industria auto şi soluţii integrate de tehnologie wireless. Vânzările nete ale companiei rezultate în urma operaţiunilor desfăşurate în anul 2012 se ridică la 185,4 milioane euro. Elektrobit Corporation este listată la bursa NASDAQ OMX Helsinki.

Posted by 

Sursa: Biz Brasov

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva