Facebook Twitter Email

vladimir cohn

Ecopaper Zărneşti va investi aproximativ 10 milioane de euro în construirea unui parc fotovoltaic pe o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi. Firma a solicitat Primăriei Zărneşti axcordul pentru realizarea acestei investiţii pe un teren aflat în proprietatea sa. Puterea instalată maximă este de 6,65 MW, iar energia electrică produsă va fi folosită atât pentru consumul propriu al firmei, cât şi pentru a fi distribuită în reţeaua naţională. Valoarea investiţiei nu a fost anunţată, însă, potrivit pieţei, valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro pe MW.

Compania zărneşteană este controlată, indirect, de omul de afaceri Vladimir Cohn, prin intermediul societăţii Ecopack Ghimbav, la care deţine, prin intermediul fondului Kameran Financial, înregistrat în Elveţia, 95,07% din acţiuni.
La începutul anului Cohn se plângea de faptul că actualul curs de schimb valutar este prea mic şi nejustificat şi că ar fi nevoie de o depreciere semnificativă a leului pentru ca economia românească să devină competitivă. În ultimii patru ani, cursul s-a depreciat cu circa 10%.
„Dacă te uiţi la capacitatea noastră economică, cred că leul e nejustificat de puternic. Pentru economie, cursul ar trebui să fie de 5,5-6 lei/euro, ceea ce ar fi excelent, pentru că ar da un avânt exporturilor, în condiţiile în care importurile de materii prime nu sunt atât de importante şi avem resurse interne extraordinare. Cred că astfel România ar deveni foarte competitivă”, a declarat Vladimir Cohn.
Ecopack Ghimbav, producător de ambalaje din carton, şi-a prognozat pentru acest an o creştere a afacerilor cu două – trei puncte procentuale, peste nivelul de 90 de milioane de lei înregistrat anul trecut.

Posted by 

Sursa: Biz Brasov

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva