Facebook Twitter Email

Alexandru Tudor, semifinalist în acest an la Bols Around the World, cea mai prestigioasă competiţie de bartending dinlume, este primul român calificat în această etapă a competiţiei şi, practic, cel mai bun barman în 2013 din Europa de Est şi cel mai bun barman român din lume.

Tudor are 23 de ani şi este barman profesionist de trei ani, iar în prezent este bar trainer în cadrul Barmania. Este licenţiat al Academiei de Studii Economice şi urmează cursurile de masterat în Analiză financiară şi evaluare imobiliară.

“Acest concurs este foarte important pentru mine, este rezultatul muncii mele de până acum. Este o împlinire personală, în primul rând, şi cel mai mult mă entuziasmează, dincolo de mediatizarea intensă a competiţiei, probele care vor fi în Olanda şi pentru care mă pregătesc intens pentru că voi concura cu cei mai buni din domeniu”, spune Alexandru Tudor.

Din totalul de concurenţi, numai 20 de barmani din toată lumea au reuşit să se califice în semifinala de la Amsterdam ce va avea loc pe 1 mai, în urma căreia doar 12 vor avea şansa să acceadă în Marea Finală din 7 mai pentru râvnitul loc întâi. Pentru selecţia celor 20 de semifinalişti, 16 regiuni din întreaga lume şi-au desemnat câştigătorii zonali. Ceilalţi 4 concurenţi provin din rândurile a peste 500 de tineri barmani, dintre care Bols Bartending Academy a făcut selecţia. Până acum, numele a 18 semifinalişti au fost făcute publice, după ce aceştia au fost puşi la încercare la trei probe dificile începând cu 1 decembrie 2012. Printre semifinaliştii nominalizaţi se numără 14 câştigători regionali, care vor concura în Amsterdam pentru a fi unul dintre cei 11 finalişti, şi 4 tinere talente (Young Talents). Dintre tinerele talente doar unul are şansa să acceadă în finală alături de cei 11 barmani experimentaţi. Tânărul barman finalist va beneficia de training suplimentar din partea Bols Bartending Academy pentru a putea concura la acelaşi nivel de expertiză cu ceilalţi 11 barmani.

Aflat la a şaptea ediţie, Bols Around the World este concursul care îşi propune să identifice cei mai talentaţi barmani din 66 de ţări şi care va culmina cu Marea Finală ce va fi organizată la Amsterdam pe 7 mai, unde cel mai bun barman va fi desemnat Bols Bartending World Champion 2013.

Seminfinaliştii Bols Around The World 2013:
Regiunea 1 Canada: Jenner Cormier (The Middle Spoon, Noble)
Regiunea 2 SUA: Tom Richter (The Beagle – NYC)
Regiunea 3 America Centrală & Caraibe- Curacao: Luuk Gerritsen (Vegas 360 Curacao)
Regiunea 4 Argentina: Va fi anunţat pe 17 aprilie la finala naţională BATW  din Buenos Aires
Regiunea 5 Marea Britanie: Rusty Cerven – (The Connaught Bar, London)
Regiunea 6 Scandinavia – Danemarca: Leszek Stachura (The Union, Copenhagen)
Regiunea 7 Germania: André Pintz (Steigenberger Grandhotel Handelshof Leipzig)
Regiunea 8 Italia: Tiziana Borreani (Cafè del mar – Savona)
Regiunea 9 Europa de Vest – Olanda: Ciro de Georgio (Dvars, Amsterdam)
Regiunea 10 Europa de Est – România: Alexandru Tudor  (Barmania Bucharest)
Regiunea 11 Rusia – Va fi anunţat pe 12 aprilie după finala naţională BATW din St. Petersburg
Regiunea 12 Polonia: Mateusz Szuchnik (Pies Czy Suka Pure Bar, Pogorzel)
Regiunea 13 Japonia: Michie Nishida-(Bar Open Door B2 Osaka)
Regiunea 14 Orientul Mijlociu & Africa-Dubai: Jimmy Barrat (Zuma, Dubai)
Regiunea 15 Asia – Coreea de Sud: Seongha Lee (Kap Bar & Dining, Seoul)
Regiunea 16 Australia & Noua Zeelandă: Australia, Benjamin Tua (Mechanics Institute, Perth)
Young Talent Olanda: Stefan van Zuijlen (Jersey, Goes)
Young Talent Europa – Ungaria: Fanni Lajkó (Boutiq’ Bar, Budapest)
Young Talent America – Brazilia: José Kennedy Nascimento (MyNYbar, Sao Paolo)
Young Talent Australasia & Africa – Hong Kong: Nokoy Mak (Quinary, Hong Kong)

Câştigătorul va fi încoronat Bols Bartending World Champion 2013 şi va beneficia de o excursie de opt zile în jurul lumii, având posibilitatea să-şi aleagă patru destinaţii, respectiv metropole recunoscute în domeniul cocktailurilor. În plus, va câştiga şi o excursie la Tales of the Cocktail în New Orleans, la ediţia din vara acestui an. Toţi cei 21 de semifinalişti vor deveni Bols Brand Ambassadors şi vor câştiga o a doua excursie la Amsterdam (pe lângă cea din cadrul competiţiei) pentru un program unic de training la Bols Bartending Academy.

 Autor: Razvan Muresan

Sursa: Business Magazin

Facebook Twitter Email

Comments are closed.

Cauta
Articole - Romania pozitiva